V zapadnim letovisku

Trip Start Mar 01, 2010
Trip End May 27, 2010

Flag of India  , Karnataka,
Tuesday, March 9, 2010

Vcera jsme meli silenou cestu nebo spis snahu do Ramoji film city, dvouhodinova cesta mistnimi busy nebo spis cekacka na nadrazi jeste v Hyderabadu a to v nejvetsim parnu, co ten den slo. Po hodine cekani na primem slunci jsme se zeptal;i mamazera stanice, kdy pojede bus a dozvedeli jsme se, ze je lunch break, takze to pojede za dalsi pul hodiny, takze jsme se rozhodli to vzdat a ukryt se do zabavniho parku, coz bylo nakonec moc fajn. Vecer jsme se premistili fajn vlakem do mesta Hospet, kde jsme potkali strasne fajn dvojici z Nemecka, z holky se nakonec vyklubala Slovenka, ktera mela hroznou radost, ze mohla mluvit svou rodnou reci. Klukovi je 21 let a v Indii stravil pred 2 lety rocni civilku v mistnim sirotcinci, zasli jsme s nimi na snidani a bylo moc zajimave si s nimi popovidat a jsme domluveni, ze se za nimi v patek pujdem do toho sirotcince podivat.
Pak jsme vyjeli riksou do mesta Hampi, asi 15 km, a hledali ubytovani. Benedikt, Nemec, nam dal tip na krasny chatku u vody, ktery byly teda nadherny, ale dost drahy, nakonec jsme to vedle uhadali skoro o polovinu min.
Co je tu zvlastni je, ze je tu strasne moc western lidi, uz nejsme jedini zapadaci na cestach. V podstate cela ctvrt ne-li cele mesto je jeden guest house vedle druheho  a vsude narazime na zapadaky. Potkali jsme i Israelce, kteri vypadaji presne jak z Erec nehedered, parodie na Isrose v Indii :-)
Kdyz jsme se umyli, sli jsme se projit a zjistili jsme, ze je top tu moc pekny, vsude dost zelene, bananove a ryzove plantaze, spousta kamennych chramu.

Na jidlo jsme sli do vyhlasene restaurace s nadhernym vyhledem Mango Tree, kde jsme se po dlouho dobe - nepocitame- li Mekace- dobre najedli mistnich jidel, nicmene nekterym z nas to ve strevech dlouho nevydrzelo. Bude to chtit ryzovou dietu :-) Aspon to ma blahe dusledky na hubnuti (...takze je vam jasne, kdo ten prujem ma....a potrebuje :-)) ).      (...si blbej)

..po mensi rodinne hadce...

... a peknem usmireni...

Odpoledne jsme vyrazili bananovou plantazi na vodopady, cesta byla trochu narocna, neb jsme nevedeli uplne kudy, chvilema se vytracela, ale serif Zdenda, zrejme pribuzny Vinnetoua, ji po stopach nasel. Vodopad vsak nebyl. Misto toho divoka reka, ktera se klikatila mezi obrovskymi balvany. Tam jsme se smocili, nekdo vice, nekdo mene a vyrazili jsme zpet.

Zitra chceme projit poradne mesto, podivat se na chramy a taky pujcit motorku a jet po okoli,coz nemusite mit strach, jezdi tu jen westernaci na malych mopedech.

Ctvrtek 11. 3.
Stale v Hampi
Stale jsme v Hampi, tentokrat ale na druhem brehu reky, kam jsme se rozhodli prestehovat po celkem silene noci v guest houseu, kdy skoro nikdy nefungovala elektrina a my jsme mysleli, ze se upecem. Takze jsme si rano sbalili saky paky a pres dobrou snidani a prijemne setkani s dvojici starsich anglanu, jsme se vydali pres reku hledat novy domov. Nasli jsme moc fajn ubytovani, vypada to jak nejake letovisko u more, krasne domecky s bananovnikovou strechou a vsude kolem ryzova pole, zelen. Parada.

Je tu taky strasne moc Izraelcu, v restauracich nabizeji izraelske jidlo a i nektere guest house se jmenuji po izraelsku. Taky jsme se s jednim parem dali do reci a bylo to hrozne fajn.

Dneska jsme cely den jezdili na vypujcene motorce. Chodi to tu tak, ze proste za 150 rupii (60Kc) pujcite moped na cely den (do setmeni) a dokoupite si 2l benzinu. Ja na motorce doted nejel, ale to jim nevadilo, behem 3 minut jsme "udelal ridicak" a vyjeli jsme. Shledli spoustu chramu,ktere jsou staveny z kamene,  je to az neuveritelny, jak to tenkrat dokazali.postavit. Nevypadaji jako u nas, jsou rozesete vsude po okoli, vypadaji trochu jako stoneage a jsou opustene. U vsech se povaluji zebraci a prodejci vseho mozneho. V nekterych jsou i nejaci Indove, kteri jsou bud mnisi nebo se za ne vydavaji, aby pritahovali nektere typy turistu. Taky jsme vystoupili na opici horu, odkud byla nadherna vyhlidka, ale opic pomalu. Kdykoli nas vidi deti, pokrikuji po nas "school pen?" nebo "money?" nebo "chocolate?"  a jsou dost drzi. Mistni si nas nadale foti, dneska jsme za to po nich chteli taky "money" ale moc nechapali :-)

Hampi je zjevne hodne bohata vesnice nebo cela oblast. Jakoby to ani nebyla Indie - spis tu vsichni obsluhuji a doji turisty jak mohou. Delali jsme si legraci, ze tu zebraci nejsou, protoze maji do tydne guest house. Zaciname byt dost cynicti ;-)

Jak uz jsme psali, toto misto jetakovym letoviskem, nejcasteji navstevovanym mistem  v Indii vedle plazi Goa, spousta lidi jezdi jen sem a na ty plaze. Hampi je zajimave proto, ze je tu krasna priroda a je tu spousta chramu z kamenu a ruin chramu. Tim ze sem jezdi tolik zapadaku, tak mistni se nechovaji moc jako Indove, co jsme videli jinde,ale chytaji zapadacke rysy v chovani, oblikaji se tak (proto,kdyz tu zena ma kratasy a tilko, tak to nikomu nevadi), maji ucesy jako zapadaci, mimiku, mluvi tak .. hey, my friend....