Visca Shenguen!!!! ... encara som a Xile.

Trip Start Aug 29, 2008
1
11
21
Trip End Sep 19, 2008


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed
Hotel Ibis

Flag of Chile  ,
Thursday, September 11, 2008

Sortim de San Pedro a les 7 per travessar la frontera... però resulta que Xile està tancat d'11 del vespre a 8 del matí... Espera't una hora que obrin la frontera, i una hora més per passar tots els controls, primer el de la policia, llavors el d'aduanes.

Llavors 160 Km fins la frontera amb Argentina, on hem de tornar a passar els controls... aquests encara són més complicats, primer policia, despres inmigració i despres aduanes (on, a sobre, et renyen si no portes un boli per omplir el paperet que has d'omplir)... perquè s'adonin que els papers del cotxe estan malament (no coincideix el número de matricula i el de de motor amb del permís per passar el cotxe d'un país a un altre ni amb de l'assegurança internacional)... total, que no ens deixen entrar.

Obviament agafem un cabreig monumental, tot i que no ens possem bordes amb els de la frontera (la culpa no es seva)... ens veuen tan emprenyats que els pobres ho deuen haver vist... fins i tot han vingut a fora, mentre feiem un cigarro per tranquil·litzar-nos, a dir-nos que no hi podien fer res, que no era culpa seva... que ho miressim de sol·lucionar... que passessim demà amb bus...

Torna a posar el sello de sortida (aquest ritme omplirem mig passaport) i cap a Xile una altra vegada... a 160 Km, sort que el paisatge és espectacular (gairebé sempre per sobre els 4.000 metres)... i torna a passar el control d'aduanes a Xile, explicant-lis que ens ha passat... en part culpa seva, que no han vist que els papers estaven malament (això no els diem, per si de cas)... ens han vist tant fet pols, que també han sortit a veure si ens podien ajudar... a aquest ritme, ens hi farem amics.

Després d'això decidim trucar a Avis a Antofagasta per avisar-los que els hi anem a tornar el cotxe, que ens anem a Argentina, que s'oblidin que els hi paguem el permís i l'assegurança (121 $), que els hi tornarem el cotxe amb el dipòsit buit i que ja poden descomptar un dia de lloguer... ens demanen disculpes i ens diuen que tornem el cotxe a Calama... i nosaltres que s'oblidin de que paguem el recàrrec per deixar el cotxe a un altra lloc... que ja ens han fet perdre el dia i que tan ens fot tornar-lo a Calama com a Antofagasta, si cal... i que "bueno vale"...

Per si de cas, comprem els bitllets d'autobus a Calama, dues de les tres plaçes que quedaven per divendres (també tenen cullons, hi ha dues companyies que fan el trajecte de Calama i les dues ho fan els mateixos dies: dimecres, divendres i diumenge... visca la competència!)... ara si, ara no, ara ja ho veurem... total, que fins que no ens possem bordes, ja veniem calents, no ens asseguren el bitllet de tornada.

Total que a mitja tarda ens presentem a l'oficina d'Avis a Calama... els hi expliquem el problema i comencen a fer trucades (la veritat és que ens ajuden tan com poden, cap queixa)... i resulta que a Antofagasta:

ES VAN EQUIVOCAR DE COTXE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Portem el permís i l'assegurança internacional d'un altre cotxe... que és a Antofagasta (el mateix mòdel amb una matricula gairebe igual, que ja m'he aprés desprès de tot el rotllo, el que portem és BF BC 31, i el que hauriem de portar BF BC 13).Demà ens el vindran a canviar (la gasolina i els dos dies i mig perduts no els hi pensem perdonar, i ja posats, entre altres, no pensem ni netejar-lo una mica... i mira que està guarro)... en Jako s'ha desesperat (ara, mentre escrit ja li ha passat força), a mi, però, m'ha agafat un atac de riure que encara em dura (ara mateix m'estic descollonant... he ben agafat el ritme).

Anna, que deies de Xile????? Això em sembla que no ho vas superar ni al Perú (espero, bé, almenys aquí el país és segur, això si).

Res, que ens quedem a Calama a esperar a demà a que ens portin el cotxe a les 4 de la tarda, per marxar pitant cap a Argentina (refent una mica la ruta... i acomiadant-nos de la Selva, "lu" altre segurament ho podrem fer tot igual... però més ràpid).

Per acabar de rematar la tarda, ens la passem buscant hotel, provant-ho tot, des del més cutre fins al més car que anem trobant pel camí... resulta que Calama és una ciutat minera i els hotels estan plens de dilluns a divendres... al desé o onzé intent en trobem un que en té una de triple, és una mica cara però ens hi quedem... no tenim gaires opcions més).

I em perdonen la 4t multa... anem sembrats... em paro davant de l'hotel, just per descàrregar les bosses corrent... i només sortir ja hi ha un carabinero esperant... em demana el carnet... mentre li diem que no hem estat ni un minut a treure les bosses ... quan veu el carnet europeu, la cara gringos i aquest accent que gastem, ens diu que a la pròpera aparquem a l'altre banda del carrer, que en aquella col·lapsem el trànsit.

A sopar... tot mirant un partit de "la roja"... ja és mala sort que els xilens vagin de vermell... els comentaris són si fa no fa com els de qualsevol TV española.

Mentre vinc a escriure una estona en Jako se'n va a l'hotel... tenim tele a l'habitació, tot un "lujaso", i ja és més feliç.

Demà, esperem, si tenim el cotxe, tornarem a provar d'anar a Argentina... a veure que passa (per cert, Argentina està tancada de 12 de la nit a les 8 del matí).

Visca Shenguen!!!!!!!!! (o com s'escrigui) i bona diada!!!!!!!!!!

P.D. 1: Prometo penjar fotos quan pugui (aquí em fa una mica de cosa passejar-me amb la càmera, tot i que m'han dit que cap problema). Ahir ho vaig provar, però em vaig desesperar hi ho vaig deixar estar (en part és culpa meva, la càmara és de 10 Mg i tiro al màxim).

P.D. 2: Ei! si pengeu comentaris, si us plau, feu-ho a l'última entrada, gràcies... que si no igual no me n'adono (Núria i Sara, tot just avui he vist els vostres... gràcies).

P.D. 3: Joan Enric, no sé si ens seguiexes, però: per molts anys!!!!
Slideshow Report as Spam

Comments

blanki-isa
blanki-isa on

Eiii xavalitos !!!!
La paciencia és la mare de la ciencia !!! Jajajaj nosaltres tb ens descollonem nomes d'imaginar-nos els vostres caretos davant d'un carabinieri !! Aaaa ja jajjaja
Vaaa que els Boludos d'Argetina us esperen ! Anims i Visca Catalunya! Petons

Add Comment

Use this image in your site

Copy and paste this html: