Het Magische Vilnius
Jun 28, 2006
May 2008
Na een hellelange busrit waar we gekraakt van afstapten, arriveerden we al snel in onze muffige guesthouse. Hier kregen we geen kamer, maar zowaar een mini appartementje. Tijdens ons kleine ontbijt (koffie en crackers) in de gemeenschappelijke ruimte raakten we al gauw aan de praat met een leuke Duitse dame, waarmee we dan een eerste wandeling zijn gaan maken in het oude stadsgedeelte van Vilnius.
Dit zou trouwens het grootste oude stadsgedeelte van Oost Europa zijn. Het gelovigste althans wel, want de oude stad alleen al telt maar liefst 40 kerken in alle stijlen, maten en kleuren. De ene nog mooier dan de andere! Deze, samen met de vele andere architecturale meesterwerkjes maken van Vilnius een betoverende stad, die ons zachtjes deed wegdromen. We werden al gauw weer wakker geschud toen we het genocide museum bezochten, gelegen in het oude KGB gebouw.
De volgende dag hebben we Trakai bezocht, de voormalige hoofdstad van Litouwen. Deze werd gebouwd in en rond een enorm groot meer, dat het drakenmeer wordt genoemd omdat het met zijn eilanden op een drakenhoofd trekt. Kersje op de taart is een volledig gerestaureerde burcht van de tempeliers. De pracht en praal van de natuur en architectuur gaven ons een enorm vredig gevoel en brachten ons verder tot rust.
Die avond hebben we afgesloten in Vilnius met een fles Vodka aan het water, in het gezelschap van onze Duitse vriendin en een gepensioneerde Duitser die heel de wereld had afgereisd en er nog steeds niet genoeg van had.
Morgen komt er dan de pijnlijke ochtend aan waarop we alweer de bus op moeten, ditmaal richting Moskou.

hallo lieve Veerle en Herman,
wat een reisverslagen zeg! Jullie doen de thuisblijvers echt goesting krijgen hoor! Ik ben blij dat het zo goed gaat met jullie en dat jullie zo genieten van alles wat jullie overkomt. Het is fijn om via de website toch een beetje bij jullie en op reis te zijn. Merci voor alle tijd en energie dat jullie der in steken. Ik hoop dat jullie mijn ander mailtje op het ander mailadres gekregen hebben. Jarne gaat zijn spreekbeurt over wereldreizigers doen en het zou handig zijn om jullie volledige planning van de hele reis te hebben. Kan dat misschien op de een of anders manier nog op de site komen?
Vele groeten uit Aartselaar, nen dikke familieknuffel he!
Inge