Roma`dan ayrilis - Siena - - Pisa
Oct 15, 2011
Dec 14, 2011
31 Ekim Pazartesi
Roma`dan ayrilis - Siena - Pisa`ya varis - Pisa kulesi
Sabah 10 gibi Roma`daki otelden ayrildik. Otel otobana cok yakin. Hemen otobana cikip 2.5 saat sonra Siena`ya vardik. Arabayi park edip yuruyerek dolasmaya basladik. Yine kucuk sevimli sokaklar, kucuk meydanlar... Derken ana meydana ciktik. Cok guzel bir meydan. Trafik yok. Insanlar yerlere oturmuslar. Etrafta cafe`ler ve bir buyuk kilise (bu kiliseyi Pisa kulesini yapan mimar yapmis ama bu sefer tutturmus) var.
Bu meydanda her sene 2 defa (biri Haziran biri Agustos`ta) at yarisi yapiyorlarmis. Bir fotografi var asagida.
Keyifli bir meydan. Italyan ev yemekleri yapan bir cafe de yemek yedik. Tam karsi taraftaki cafe`de kahvelerimizi ictik. Sonra yine daldik kucuk sokaklara. Sokak aralarinda sanat galerileri, ufak resim atolyeleri ve kaliteli dukkanlar vardi. Ha birde cok guzel bir ev yapimi tatli alip yedik. Bizim badem ezmesi gibi.
Siena ile ilgili detayli bilgileri http://www.mkyilmaz.net/gezi_vera_3.html adresinden aldik. Sn Mustafa Kemal Bey cok guzel anlatmis.Tavsiye ederiz.
2 saat kadar dolastiktan sonra tekrar arabaya donup Pisa yoluna dustuk.
Buradan Pisa`ya otobani kullanarak Floransa uzerinden 160km giderek ulasilabiliniyor, birde aradan kasaba yolarindan 110 km giderek Pisa`ya varilabiliniyor. Biz kasaba yollarini sectik
Ve kaybolduk :-) Guzel bir kasaba`da bir bakkaldan alisveris yaptik. 1,5 litrelik sular her yerde 2 euro civari. Buradan 6 tanesi 2 euro`ya aldik. Cola cips cikolata vs doldurup yola devam ettik. 2 saatte Pisa`ya vardik. Keske otobandan rahat rahat gelseymisiz. Cunku karanlikta geldik bu yolu. Gunduz olsa keyifli olurdu. Yoldaki kasabalarin cok guzel meydanlari, cafe`leri vardi. 2 yerde durulup birer saat vakit gecirilebilinirdi. Neyse...Ama bir daha gece kasaba yolarindan gitmeyecegiz.
Birde soyle bir problem var. Yolda giderken Pisa tabelasi goruyorsunuz, hah tamam diyorsunuz, 5 km sonra PSG tabelasi var sadece. Meger PSG Pisa demekmis. Karisik kullaniyorlar. Biz bu durumu ikinci kaybolmamizda sorup ogrendik. Ayni sekilde bir Floransa birde Fireze tabelalari var, ikisi ayni seymis.
Gectigimiz kasabalarda bu gece Cadilar Bayrami oldugu icin kucuk cocuklar gruplar halinde evleri, acik olan dukkanlari dolasip harclik,seker vs topluyorlardi. Bazilari cadi sapkalari giymislerdi.
Roma`dan ayrilis - Siena - Pisa`ya varis - Pisa kulesi
2 saat kadar dolastiktan sonra tekrar arabaya donup Pisa yoluna dustuk.