First holiday with friends (and without parents)
Jan 01, 1997
Dec 31, 2006
Vijf mannen van deze groep hebben tijdens de zomervakantie van 2001 een bezoekje gebracht aan Salou in Spanje. Arjan, Florent, Jorg, Roel en Tjerk hebben 10 dagen in Salou rondgehangen. Van deze vakantie vind je hier een verslag met foto's !
Begin juli ongeveer vertrokken we dus naar Salou. Nadat we door papa-Roel naar Eindhoven waren gebracht, konden we daar in de bus stappen die de komende 24 uur onze verblijfsplaats zou zijn. Nadat onze loeizware koffers en tassen ("pas op, daar zit mijn halterset in…") waren ingeladen in de aanhangwagen konden we een plek zoeken in de bus. Eenmaal gesettled, vertrokken we al snel. Na zo’n 2 uur rijden stopten we al weer. Jorg vroeg toen nog "zijn we er al? Heb ik liggen slappen?", maar wij kregen toen vlug genoeg aan hem uitgelegd dat we nog wat van die Limburgers moesten inladen. En zo reden wij weer verder…. Drinkend, etend en luisterend naar vele cd’s, waaronder een van de all-time klassiekers… ‘Blik in da Mix’, na te bestellen op dit emailadres...
Maar goed, zo rond half 9 in de morgen kwamen we dus aan in een al stikheet Salou. Rond 11 uur zouden we een voorlichting van GoGo-Tours krijgen dus tot die tijd moesten we ons nog even zien te vermaken. Dus gingen we maar wandelen en de cultuur van Salou bezichtigen, na 3 minuten naar een palmboom gestaard te hebben liepen we maar verder.
Nou, voorlichting dus… dat hield vooral in: niet zat worden, geen vlaggen, niet schreeuwen, niet wildplassen, geen grote mond en voor het slapen gaan je tanden poetsen. We wilden onze sleutel ophalen, maar dat kantoortje ging pas om 5 uur open, na de siësta dus. Wéér wachten dus. Eenmaal om 5 uur was er geen sleutel aanwezig… die zou in hetzelfde gebouw zijn als waar het kluisje zat. En daar banjerden wij weer aan. Daar aangekomen… geen sleutel. ‘godverdomme’ zei Jorg toen nog...We gingen toen maar onze koffers ophalen ergens anders weer, om ze alvast richting het appartement te brengen. Arjan, als oudste en verstandigste van de groep, zou daar gaan zitten en op de spullen letten, terwijl de rest spullen op en neer zou gaan brengen en van het kastje naar de muur gestuurd zou worden. En het werd later… Het bleek dus dat we voor een dag dubbel geboekt zaten, en de "Godverdomme’s" van Jorg waren dan ook niet van de lucht. Maar gelukkig werden de spullen van deze andere groep er al snel uitgeflikkerd door wat Spaanse schoonmaaksters. Ein-de-lijk zaten we dus in het appartement!
Maar aan al het goede komt een einde, dus zo’n 8 dagen na aankomst konden we weer allemaal de bus in richting het ietwat koude en winderige Nederland