VENTIMIGLIA

Trip End Jun 20, 2011

Flag of Italy  , Italian Riviera,
Saturday, May 14, 2011

GUN 15 günlerden CUMARTESİ

Sabah, bulutlu ve puslu bir havaya uyandık.
Kahvaltımızı ettik.11:30 gibi yolun karşısındaki BİLLA supermarketin önündeki duraktan Ventimiglia otobüsümüze bindik.
Otobüs, muteşem yerlerden geçiyor sahil boyunca..Borghera çok güzel ve havalı bir yere benziyor.Bir daha gelirsek buraya zaman ayırmak gerekir.

Ventimiglia'ya vardık .Geçen yıl buranın tepesinden geçmiştik Portofino’ya giderken .Burasını gözüme kestirmiştim.Kısmet bugüne imiş.Kenti dolaşmağa başladık.Dikkati çekecek kadar fazla çiçek var.Bu da yetmezmiş gibi, bir de çiçek pazarı var.Bizde ki gibi bira değil çiçek satıyorlar..Sağa sola uzandık ve en sonunda ana cadde de hem etrafı seyredebileceğimiz, hem de yemeğimizi yiyebileceğimiz bir cafe bulduk.Şaraplarımızı devirdik .Haliyle, bu bize bir uyuklama hali getirdi.Deniz kıyısında çok güzel bir park var.Ayşecik yatay konuma geçerek bank üzerinde bir güzel uyku çekti.
Uyanınca, tekrar kente döndük.Ayşecik bir mağazada bir yüzük beğendi onu aldık.
Ventimiglia kafamda canlandırdığım gibi çıkmadı biraz hayal kırıklığı var..

Ventimiglia (Ligurya lehcesi: Vintimiggia, Fransizca: Vintimille) kuzeybati
İtalya'da Ligurya bölgesinde İmperia ili'ne bağlı ve Italya-Fransa sinirinda bulunan bir beldedir. Ventimiglia beldesi Ligurya bolge merkezi olan Genova'nin 130km guneybatisinda ve Fransa-Italya sinirindan 7km uzakta konumlanmistir. Sehir Ligurya Deniz'inin Genova Korfezine akan "Roia Nehri" nin agzindadir ve burada bir kuçuk limani bulunmaktadir. Roia Nehri sehri ikiye bolmektedir.

Görülecekler :
Antik Roma Kalıntıları: 2. yüzyıl başlarından kalma Romalı anfiteyatrosu. Antik Romalılardan kalma şehir sur parçaları. Anfiteyatro batısında bulunan eski mezarlar. 1852de çok güzel bir mozayik bulunmuş ama hemen tahrip edilmiştir.

Antik Albintimilium şehri kalıntıları: Modern kasabanın 5km doğusunda Nervia ovasında bulunur.

Balzi Rossi mağararaları: Cilalı taş devrinden kalma kalınıtılar. "Cro-Mognon" insan tipi birkaç erkek, kadın ve çocuk iskeleti bulunmuştur.

Eski Ventimıglia: Yeni şehre bakan bir tepe üzerinde kurulu. Tarih ve mimarı açısından çok önemli olan günümüzde ayakta kalan şehrin ortaçağlardan kalma seyirlik tarihsel merkezi.

San Michele Arcangelo Kilisesi: Hristiyanlıktan önce burada bulunan bir tapınak kalıntısı üzerinde ilk defa 10. yüzyılda Ventmiglia Kontları tarafından yaptırılmıştır. Sonradan Benediktin’lere verilmiştir. 12. yüzyılda Romanesk mımarı tarzında restore edilmiştir. 1628de depremden kayıplara uğramıştır. Bu binanın yapımında duvarları içinde antik Romali "Via Julia Augusta" yolu üzerinde bulunan iki adet "uzaklik gosteren"( kilometre taşı) taş da bulunmaktadır.

Ventimıglia Katedrali: Eski bir antik Romalı tapınağı üzerinde yapılmış ve harap olmuş bir Lombard kilisesi yerine Romanesk mimari tarzı ile yapılmıştır. 11. yüzyılda yapılmış bir Vaftizhane binası ektedir.

Şehir Belediye Kütüphanesi:
Venedik'ten sonra İtalya'nın en büyük 17. yüzyıl yazma ve basma kitap koleksiyonu bu kütüphanededir.

Hanbury Villası Botanık Bahçesi: La Mortola'da İngiliz Sır Thomas Hanbury tarafından yaptırılmış villa etrafında bulunan botanık bahçesi İtalya'da bulunan en büyük botanık bahçesidir. Beldenin çok ılımlı iklimi dolayısıyla Avrupa'da nadir bulanan tropik ve sub-tropik bitkileri içinde bulundurur.

Ceneviz kaleleri: "Castel d'Appio", "Forte San Paolo" ve "Fortezza dell'Annunziata".

Buradan otobüsümüze binip doğru Sanremo’ya..
Ventimiglia hotels Slideshow