The Loop

Trip Start Jan 11, 2011
1
36
40
Trip End Apr 27, 2011


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed
On the Road

Flag of Lao Peoples Dem Rep  , Khammouan,
Tuesday, April 5, 2011

Hei taas pitkästä aikaa. On hieman tämä plokinpäivittelyt jääny ite kullakin ko on ollu niin paljo tekemistä ja näkemistä. Justiin tuosa tultiin kolomen päivän ja 500km prätkäreissulta, voin kertoa että pakarat kiittää. Vaan oli kyllä jokasen lihaskolotuksen arvonen trippi.

Lähettiin siis Thakhekin pikkukylästä jokseenkin tunnetulle '’Loopille’’, jonka aikana kierrellään jos jonkinnäköstä luolastoa, joki- & järvimaisemaa ja Laosin maaseutua. Reissun voi tehä monenlaisella aikataululla. Met katoima sopivaksi mennä kahen yöpysähyksen taktiikalla. Ekana päivänä kierreltiin usiampi luola, joista pari oli aika eeppisiä. Kuvista näkkeepi jonki verran, vaikka ko. maisemat on tietysti paikalta nähtynä ja hahmotettuna vähän eri asia. Allekirjottaneen loistavasti alkanut kiipeilijänuraki sai jatkoa yhen luolan osoittautuessa meleko makiaksi niihin hommiin. Tunnin verran piti rimpuilla sen mitä iliman vehkeitä pysty/uskalsi.

Illalla normaalisti helevetisti myöhäsä majataloon, josa meikäläisen repun alle pessää tekemäsä ollu SKORPIONI aiheutti meisä pikkutyttömäisiä reaktioita siinä määrin, että majatalon isäntä tuli juoksujalkaa kyselemään onko kaikki kunnosa. Pikkusen kuprua siis karujen pohojosen miesten maineeseen täsä kohtaa.

Toisena päivänä kairattiin Kaakkois-Aasian surkeimpia teitä paskimmilla kaksrenkaisilla, mitä olen ikinä ajanu. Kyseessä siis puoliautomaattiset reippaat 100cc skootterintyyliset vermeet, varustettuna pienillä ja kapeilla sliksirenkailla, mehukeppi iskareilla ja laiskoilla moteilla. Virne ja huuto kypärän sisällä oli rajatonta ko syötti menemään niin möykkystä tietä, että maksa ja perna vaihto paikkaa sisuskaluissa.

Niihä siinä loppupäivästä kävi, kuten yhtälöstä voi päätellä, että yhen pärrän etuiskari nakkas mehut pihalle, ratin linkkuun ja Vesku melekeen pääs kokkeilleen mite se valakonen perse luistaa soratiellä 70km/h vauhista. Nyt uskaltaa jo ajatella ja varsinki kertua tänne ko reissu takana, että miten ois vuoristo-osuuksien serpentiiniteillä käyny 90km/h asfaltilla paineltaesa, saati rekan vastaantullessa/rotkon reunalla jos sama ois sattunu. Vaa ehyenä tultiin kaikki perille, terveisiä vaa mummoille ja papoille sekä vanahemmille!

Toisenaki päivänä ehittiin kuiten perille, tosin vielä enemmän myöhäsä ko ekapäivänä. Ohitettiin just yks kylä ennen äksidenttiä josta löyty Xang peng lot, suomeksi korjaamo. Uuet kepit keulaan ja paanalle. Maaliman parraat possunpihivit majatalosa massuun ja unelle.

Kolomantena päivänä aamusta aikasin ylös, aamupala huutoväylään ja tien päälle. Konglor Cavella käytiin venneileen 7.5km vuoren läpi pimijäsä, toiselta puolen ulos, nuudelit ja kanat tuulensuojaan ja takasi.

Sitte oliki eesä 189km pelekkää ihanuutta ajamisen muodossa. Itellä tietenki alako toinen etuiskari alakumatkasta vuotaan öljyä ettei tylsäksi pääse käymään. Liikennekkihän täällä on mitä on, ei tarvi Suomesa ennää jatkuvasti kyllä mussuttaa. Tielä näkkee kaikkia 5-henkisestä perheestä matkustamassa yhellä skootterilla aina kattilapäisiin vuohiin ja kymmenien lehemien parviin, jotka kävelee ko kuninkaat isomman oikeudella väistämättä ketään tai mitään.

Näytti että selevittäs iliman mittään onkelmia lähtöpaikkaan asti nii jätin läpällä tankkaamatta muutaman kymmenen sentin säästön toivossa, iha vaa että pääsee vielä 5km ennen päämäärää työntään ajokkia perse pitkällä. Kyllä matkailu on mukavaa!

Kokonaisuutena ajatellen meijjän looppi oli erittäin onnistunu reissu. Upeat maisemat, kaikennäköset ja kokoset elukat, innoissaan vilkuttavat lapset ja hymyilevät tyväret jäivät mieleen hienona kokemuksena. Pienistä teknisistä ongelmista ja ajottaisista eksymisistä huolimatta emme missään vaiheesa hukanneet isäni opettamaa ’’Tämä ei tee meitä murheelliseksi...’’ –filosofiaa. Näillä eväillä kohti uusia seikkailuja.

-Joonas 
Slideshow Report as Spam

Comments

toviva
toviva on

Kuvia tähännäinnii tullee myöhemmin, malttakee.

Elisa on

KUVIA NYT HETI TÄNNE!!!!!!????? MIKSETTE OO LAITTANU VIELÄ!! SIISTI
AINA ANTAA MEIJJÄN OOTTAA VAAN :CC

No ei vaa sitä tulin sanomaa että huomas kyllä todellaki että oli Joksen
kirjottama teksti vaikka se lukiki vasta lopussa xD Joonas oot ihQ <3

t. Anonyymi ihailija

Tiia on

Oon kyllä ihan samaa mieltä, että Joksen tekstit on kyllä pelekkää mahanpitelyä kielikuvineen, maksa-perna-vaihdokkaineen ja kattilapäisine vuohineen. Toivottavasti Vesku ei oo kovin perse ruvella!

Nökö on

Skorpioni! Sellasen vierestä ku heräis niin tekis varmaan ylösnousemuksen maailmanennätyksen :D

toviva
toviva on

Kattilapäine vuohi ei ollu ees vitsi, sielä se veteli niityllä ravia hirviän määkinän kans. Totta nuo paikalliset oli läpälä lyöny sen sille päähä ko niin tuntu naurattavan.

Niina: Kohta tullaan.

Add Comment

Use this image in your site

Copy and paste this html: