Kettle Valley Trestle Railway
Sep 05, 2010
Oct 16, 2010
De Kettle Valley Trestle Railway is een treinverbinding die rond 1900 is aangelegd om zilvererts te kunnen vervoeren uit het Okanagan gebied. Het was een lastig traject aangezien de Myra Canyon moest worden overbrugd. Dit is door een toenmalige engineer goed aangepakt en hij heeft een traject met 2 tunnels en 18 bruggen aangelegd. Dit is nog steeds een prachtig staaltje bouwkunst en wordt nu al enige jaren binnen een provinciaal park gekoesterd voor toeristische en historische doeleindenen. De huidige bruggen zijn nog maar deels origineel ten gevolge van een hevige bosbrand in 2003 die een groot deel van het traject verwoestte.
Wij gaan vandaag het traject met de bruggen en tunnels, 12 km enkele reis, fietsen. Eerste moeten we hiervoor een gravelroad trotseren met onze camper om bij het startpunt te komen. Ik blijf dit een minder prettige ervaring vinden, met dat rammelende servies achterin. De moeite wordt wel beloond met een prachtige fietstocht over de bruggen en mooie uitzichten. Helaas zie je nog duidelijk de littekens van de brand in 2003. Er staan nog veel zwartgeblakerde dode bomen, maar je ziet ook duidelijk dat de natuur zich aan het herstellen is aan de kleine jonge boompjes en ander groen. We komen ook nog een nieuw beestje tegen: een pika, een soort kruising tussen een muis en een konijn.
's Middags gaan we een paar inkoopjes doen voordat we weer iets verder rijden richting Manning Park. We gaan tot een campground in Peachland om daar aan het einde van de middag nog even lekker te luieren. Het is tenslotte vakantie.