Naar de Curonian Spit
May 04, 2005
May 16, 2005
Na het emotioneel bezoek aan de Kruisheuvel, gingen we naar een stukje aards paradijs : de Curonian Spit.
De Curonian Spit gaat van de Russische enclave van Kaliningrad tot de Litouwse kust, en biedt een vreemd lanschap van duinen, dennebomen en beuken.
Het schiereiland is 100 kilometer lang en Nida, een rustig dorpje aan de Russische grens dat omcirkeld wordt door duinen.
Links is er een lagune, rechts de open Baltische zee
Het is gemakkelijk om verloren te lopen in deze duinen, en een deel wordt trouwens De Vallei des Doods genoemd omdat er Frans-Pruisische krijgsgevangen werden bewaakt.
's Avonds had Regita een houten bungalow voor ons gehuurd, maar aangezien ze niet juist wist welk huisje het was, moesten we met een sleutel alle deuren van de ongeveer 50 huisjes proberen...gelukkig vonden we het na ongeveer een kwartiertje. Wat we niet vonden was : water noch electriciteit....terug naar de oertijd !
Links is er een lagune, rechts de open Baltische zee