Att turista i Turino

Trip End Jun 20, 2010

Flag of Italy  , Piedmont,
Monday, June 7, 2010

7 juni 2010

Frukosten på hotellet var kanske den sämsta hittills, inte ens kaffet var ok. Men Turino som stad är faktiskt ganska trevligt, rutmönstret som staden är uppdelad i gör att det är ganska lätt att hitta. Vi har varit runt & tittat på olika sevärdheter som Palazzo Valention, Palazzo Madama, parker, torg osv. Det som kanske sticker ut är kanske museet för den heliga svepningen från Turin, enligt legenden Jesus svepning där hans anletsdrag sparats i tyget. Hur det än var med det så var det ett trevligt museum med en jätterar gammal tant som knappt talade engelska, men gjorde sitt bästa när hon personligen guide bland samlingarna.

Till middag var vi på restaurang Perbacco, med en stjärna i Michelinguiden, där ägaren själv guidade oss genom matsedeln & vinlistan, fyrarätters, kan ni tänka vad mätta vi var efteråt:-)

Det har varit jättevarmt idag också & jättekvavt! Mycket riktigt kom det ett åskoväder runt fem på eftermiddagen & då trodde vi ju att luften skulle vara rensad, men icke! Lika kvavt som tidigare… Jaja, nu är det time för bingen för imorgon ska vi titta på Palazzino Stupigni innan vi kör till Nice & hämtar Kerstin & syster yster. Ha det bra! Kram