La dolce vita i Bellagio

Trip End Jun 20, 2010

Flag of Italy  , Lombardy,
Friday, June 4, 2010

4 juni 2010

Vi började dagen med att frukostera på hotellterrassen, & även om frukosten i sig lämnade en del att önska så suddades det snabbt ut av den bedårande utsikten. Efter frukosten promenerade vi ner till Bellagio för att titta på staden & kyrkan. Vi tittade även in på turistbyrån och införskaffade en vandringskarta över Triangolo Lariano, viken vi begrundade på ett café i hamnen.

Därefter beslutade vi oss för att besöka Villa Melzi, byggt av en av Napoleons kompanjoner: greve Francesco Melzi d'Eril. Villan i sig gick inte att besöka då den var privatbostad åt grevarna Scotti, men parken var verkligen värd ett besök. Där fanns en mängds exotiska träd, azaleor & rododendron. De forna ägarna hade en gång samlat ihop en mängd egytiska, etruskiska & romerska lämningar i trädgården enligt devisen; det vi kan bära det tar vi! Dvs varje riksantikvaries värsta mardröm;-)

Efter trädgården åt vi lunch på restaurang Silvio, Rikard fick en härlig ravioli & jag fick en skaldjurslasagne som sköljdes ner med en välkyld rosé, vilket behövdes med tanke på att temperaturen låg på någonstans mellan 25 & 30 grader. Det mindre visa i detta var väl att vi efter restaurangen bestämde oss för att ta den där berömda vandringen. Så värme kylda av en konsumerad rosé tog vi sats på denna stigning på ca 300 meter över Comosjön, men vi blev belönade av väldigt fina utsikter, men man kan ju inte sticka under stolen med att det var en pers att ta sig upp;-)

Väl tillbaka var det bara att ställa sig & ta en kall dusch och tvätta av sig dammet innan det var dags för en kvälls aperitif på terrassen innan det bjöds på kallskuret med en flaska merlot på hotellrestaurangen. När sedan solen gått ner sedan ett tag önskade hotellägarinnan, en grand old lady, oss god natt & nu är det bara mer eller mindre att dråsa ner i bingen.