Viikko tien paalla
Jun 11, 2010
Ongoing
Paiva alkoi makeiden unien paalle paremmin kuin kuukausiin. Menin nukkumaan 00:00 ja herasin klo13:30. Edistysta.
Elo junassa on erikoista. Tsajua saa tankata loputtomiin kunhan on omat pussit mukana, Kuumaa vetta tihkuu samovaarista ja kaikea pienta evastakin voi vaunuemannalta ostaa. Lahinna nuudeleita ja lankkari-suklaapatukoita. Valilla pysahdytaan asemilla, valilla maitolaitureilla ja taas meno jatkuu.
Joku voisi pidemman paalle pitaa tata liikkuvana vankilakoppina. Isoimmilla asemilla pysahdykset saattavat parin minuutin sijaan olla vaikka 30min. Talloin porukka keraantyy ulos jaloittelemaan laiturille jos semmoista edes on ja rupeaa talsimaan edestakas, aivan kuin maahan olisi piirretty kullekin viiva jota pitkin he sahaaavat edes takas. Vahitellen sita alkaa itsekin tekemaan samoin. Vain liituraidat puuttuvat. Asemilla on myos babaushkoja jotka myyvat kaikkea marjoista aikakausilehtiin ja voisarvista nuudeleihin. joillakin on jopa vodkaa ja olutta. Ostan mummukalta nuudeleita ja vetta.
Nikolai pitaa mua (edelleen) taysin kajahtaneen kun olen lahtenyt kielitaidottomana maailman aariin, Baikalia kohden. Vanha puuseppa ei puhu sanaakaan Englantia joten kommunikointi rajoituu venajaan. Valilla jopa piirtelen ukolle kuvia paperiin ja molemmat huidomme kasilla mahdollisimman paljon. Kylla tassa toimeen tullaan. Mulla on myos uuden karhea fraasikirja mukana, vuodelta 1945. Silla on tullut toimeen mainiosti. 45 asteen fraasikirja, sano.
Alan pikkuhiljaa ymmartamaan paremmin ja paremmin mita aija puhuu vaikka se kayttaa joko jotain murteen tapaista tai puhuu kuten "vanha kansa". Mene ja tieda. En muista mainitsinko mutta moskuvassa asemilla kuulutuksia kuunnellessa koki jo iloisia yllatyksia kun ymmarsi tarkalleen mita nainen sanoi. Kielikylpy alkaa toimia tai sit ma oon vaan tosi kuutamolla. Pietarissa ollessa ei kylla ollut viela kaikki muumit laaksossa. Suolakaivoksesta selviytyminen ottaa tietty aikansa. Kunhan ma heraan tasta koomasta...