Linked

Schiphol
linked

Flag of Netherlands  , North Holland,
Friday, August 13, 2010

Het is altijd fijn als je een lange reis kunt beginnen met een goede nachtrust. Helaas is dat bij mij niet gelukt. Grapje, ik heb heerlijk geslapen. Gisteren al een ljistje gemaakt met alle dingetjes die ik nog moest doen. Keurig afgewerkt op een wasje draaien na. Marijke, mijn lieve onderbuuf, gaat oondanks gebroken teen voor mijn plantjes zorgen. Fijn als die ook nog leven bij mijn terugkomst.

Jeff skypte me vlak voordat ik weg ging. Omdat hij nu heel concreet met zijn eigen missie bezig is en ik met hem mee mag denken, besluit ik het gesprek snel even aan te nemen. Als hij hoort waar ik heen ga ziet hij onmiddelijk een paralel. Zijn droom is het creeren van een "sacret space" (Jeff komt uit de UK). Toen ik hem leerde kennen vorig jaar tijdens een training in de VS, hebben we ook een avond een sjamanisme sessie gedaan. Zo is alles weer aan elkaar gelinked.

Het boek dat ik twee jaar geleden in Nepal ben kwijt geraakt, kwam gisteren met de post en zit nu in mijn tas. Ik zei Jeff gedag en pakte als aller, aller laatste mijn Kali ketting. Een lange ketting van stukjes Jak botten in de vorm van doodshoofden. 110 stuks. Het horen er 109 te zijn: 108 voor de mala, en 1 om de mala te delen. De meneer die hem vlak bij Poon Hill aan me verkocht vertelde dat al. Ook dat hij van een Lama is geweest. Ik vertelde dat ik op zoek was naar zo'n ketting en hij haalde hem van huis op. Ik vermoed uit zijn eigen prive collectie. Hij was eigenlijk te kostbaar, net als mijn verblijf bij de Sjamanen, maar ik heb zelden zo weinig spijt gehad van een aankoop. De gids zei dat we hem ergens anders wel voordeliger konden krijgen maar die die ik gezien had waren altijd van hout en een stuk korter. We zijn daarna inderdaad nooit meer zo'n ketting tegen gekomen.

Laat dat ook zo gaan met mijn reis en opleiding. Een uniek stuk, nergens anders te krijgen, een beetje prijzig, een beetje vreemd en een investering voor het leven. Ik ben echt heel benieuwd hoe ik het sjamanisme meer in mijn eigen leven kan integreren, maar ook in mijn werk. Ik reis voor mezelf nog zelden en merk dat ik het vaak een beetje uit de weg ga als ik er behoefte aan heb. Voor mijn clienten doe ik wel wat wat contact maken betreft, maar niet erg gericht op heling. Ben benieuwd of ik watv ik daar ga leren, in het Westen kan gebruiken zonder dat ik mensen weg jaag. I don't know, but I'm very curious to find out! Op naar stoel 27A!