Of the beaten track: Sukhothai

What I did
sukhothai new city

Flag of Thailand  ,
Sunday, February 19, 2012

dag 6: Vandaag aangekomen in Sukhothai en in 1 woord geweldig. Sukhothai ligt midden tussen Chang Mai en Bangkok dus hier komen maar weinig toeristen. We hebben een erg leuk hotelletje waar we ons eigen hutje hebben, helaas lijkt alleen het warm water het niet te doen, maja bij 35 graden is dat niet echt een probleem. Een echte backpacker stinkt altijd een beetje ma onze kleren stonken inmiddels zo erg dat zelfs de locale flora en fauna spontaan dood neerviel als we te dicht bij kwamen. Dus besloten we om al onze kleren ma eens te laten wassen voor het abominabele bedrag van 3 euro.  Je krijgt die kleren dan een halve dag later lekker ruikend ma wel 1 a 2 maten kleiner terug:).

In Sukhothai doe je alles met de fiets en dat is echt prachtig, het verkeer is uiteraard 1 grote chaos en je moet links rijden dus dat zorgt voor nogal wat spannende momenten en hilariteit. Ook hebben de fietsen geen licht of reflectoren. Het is dat we zo wit zijn anders waren we totaal onzichtbaar 's nachts.

Het allercoolste van Sukhothai is dat je hier als blanke echt een bezienswaardigheid bent, overal staan mensen naar je te zwaaien, te roepen en te lachen en kinderen komen zelfs aan je voelen!!!:D. Niemand spreekt Engels uiteraard maar de gastvrijheid en de vriendelijkheid van de mensen is hartverwarmend. Ook het eten is hier weer een slag aparter, vaak zit er hier niet eens rijst of noodles bij maar gewoon wat bizarre bladeren. 's avonds hebben we hier een erg leuk stelletje leren kennen(Mickey en Cecilia), bestaande uit een gekke schot die houdt van zuipen, feesten en idiote dingen doen en een Noors meisje die netjes en lief is en houdt van strand, zonnen en winkelen. Aangezien ze iig tot Laos min of meer dezelfde route als ons gaan doen hebben we  besloten om een tijdje samen op te trekken.

Ma twas niet allemaal rozegeur en maneschijn. We hebben namelijk ook geleerd dat Indiers de Amerikanen van Azie zijn. Fokkin hell hei wat is dat een irritant volk als ze een beetje geld hebben. Er zat een Indische gast bij het barretje bij ons hotel. Neomy mocht van hem niet meer met Cecilia praten zo lang hij aan het woord was aangezien hij dan agressief met de vingers begon te knippen(klinkt bekend hehehe) en nadat hij Neomy had verteld dat Bob haar best eens af en toe mocht slaan wilde ze hem eigenlijk al naar de keel vliegen. Ondertussen heeft hij iedere keer dat ie bier bestelde de serveerster uitgescholden omdat ze geen Chang bier had en toen hij over dat slaan issue een kwartier lang zijn gelijk wilde halen terwijl Neomy weg wilde en hij haar gewoon aan haar hand weer terugtrok hadden we het helemaal gehad. Hierna heeft ie blijkbaar nog de laatste 2 sigaretten van Mickey stiekem gestolen waarna we met recht de conclusie kunnen trekken: Wat een kutvolk die Indiers!

dag 7: 's Ochtends douchen onder koud water is toch wel kut, maja tis ma paar dagen. Vandaag met Mickey en Cecilia naar de Sukhothai old town gegaan, dit is een gigantisch tempelcomplex wat ongeveer 800 jaar geleden gebouwd is en later door de Birmezen is afgebrand. Hier kan je dan ook weer een fietsje huren en dan kan je wat tussen die vervallen tempels fietsen. Het coole is dat hier zo weinig toeristen zijn dat je uren niemand behalve locals tegenkomt. De tempels zijn allemaal erg vervallen en zijn bijna allemaal gebaseerd op de Sri Lankaanse stijl. Aangezien we daar al geweest zijn was dat niet zo heel speciaal maar kijken naar hoe de locals hier leven is dat des te meer.
Meesterlijk was het om een kokosnootje te drinken/eten bij een standje bij een local voor de deur. Hier moesten we meteen gaan zitten en werden we helemaal verzorgd,  voor 1 euro totaal. Toen ik met de man op de foto ging was hij helemaal verkocht zodat we ook nog met zijn vrouw op de foto moesten, die verderop een dak voor hun hutje was aant vlechten. Hij wilde die namelijk laten zien hoe een digitale camera werkte, want dat was toch wel erg speciaal. Nadat ze ons vrolijk lachend in het Thais met handen en voeten hadden uitgelegd hoe ze die daken en hutjes maken hebben we onze weg weer vervolgd. Dit is precies de reden waarom we hierheen wilden komen en wij vonden het prachtig en de locals hier ook:).

's Avonds terug naar het hotel en toch ma eens vragen waarom de geiser het niet doet, blijkt dat wij stomme Hollanders de geiser gewoon ff hadden moeten aanzetten, dus hierna ook nog heerlijk gedoucht en nu kan Sukhothai echt niet meer stuk. Helaas moeten we morgen weer vertrekken naar Chang Mai, aangezien we dit in Bangkok al vooruit geboekt hadden.

Stuur maar kleren ipv geld want die van ons zijn nu te klein....

De groetuh b2o en de mupsj

Chubby on

Ziet er goed uit allemaal. heel veel plezier!!

dat van Indiërs had je toch al van te voren kunnen weten ;)

Ietje Smeets on

Hallo daar in Thailand nog geen heimwee als ik dat zo lees.
Niet zoveel eten en drinken !!!!!! dan passen die kleren wel weer.

groetjes De Pap en De Mam

Ruud on

Klinkt helemaal goed, nog veel plezier.
Ik heb trouwens kleren op de post gedaan hopelijk komt t aan.

Inge Swillens /Toerkoop Reisburo on

Hallo Globetrotters,

Ik zie dat jullie het ook zelf goed kunnen organiseren.
Waarschijnlijk vinden jullie Chiang Mai nog leuker, maar overal waar je weg moet is jammer. We vinden het trouwens heel leuk jullie een beetje te volgen.

Wordt een mooi verhaal voor de Passie voor reizen.
Veel plezier en geniet van Thailand (nachtmarkt is leuk en als je een hippe maaltijd wilt ga naar D 2 hotel in Chiang Mai)
gr. Inge

Add Comment