The Marlborough Wine Festival

Trip End Feb 27, 2010

High Street 209

Flag of New Zealand  , South Island,
Saturday, February 13, 2010

Nautilus, Strawberry Devine, Hunters Wines, Mud House, Morton Estate – listen bliver bare ved. Skulle der være nogen tvivl – så er der tale om vinproducenterne i New Zealands primære vindistrikt – Marlborough. Scenen for dagens udskejelser er sat lidt uden for byen Blenheim. Her har de gæve vinproducenter opstillet boder hvorfra der kan smages på de lokale specialiteter – og så har de oven i købet sørget for godt vejr.

Dagen startede 125 km syd for Blenheim – i Kaikoura, hvor vi havde været en dag på havet og set på fisk – eller havpattedyr, hvis man bliver teknisk. Efter en hurtig kop morgenkaffe, startede vi dieselhakkeren op, og kørte op til det hus i Blenheim, som Karen og Michael havde lejet sammen med nogle venner. Efter en fælles forfriskning tog vi af sted til markedspladsen.

Efter ankomsten blev vi udstyret med et vinglas (i en snor om halsen, for at det ikke skal være løgn) – og så var det ellers bare at gå i gang med at smage på sagerne. Det stod ret hurtigt klart, at skulle man holde sig på benene hele dagen, så skulle der planlægges med indtag af rigeligt med væske – også uden procenter.

Der var rigtigt mange forskellige vinproducenter (80-90 stykker) – de beskæftigede sig primært med hvidvin, men enkelte lavede også røde vine. Specielt interessante var de lette rødvine lavet på Pinot Noir – men de hvide vine er dog langt de bedste. Her produceres på alle de kendte druesorter – og de laver alt i "normale” vine, dessertvine og bobler.

Ud over vinene, så skal der selvfølgelig også lidt fast føde indenbords – og her har Kiwierne forskellige specialiteter at byde på. En af dem er den såkaldte Cray Fish – en hummer-stor krebs der spises på ditto måde. Kogt, grillet eller gratineret – en dejlig spise, der desværre ikke er helt billig. Regn med at slippe 40-50$ for en halv Cray på restauranterne – og ca. det dobbelte, hvis du skal have en hel. En anden lokal delikatesse er White Bait – en hundestejle-stor, hvid fisk der spises indbagt i en pandekage lagt oven på et stykke lyst brød. Hulens dyrt hvis man skal købe det i byen – til gengæld så smager det ikke særligt godt :-) Derudover laver de alt i tærte, Fish'n’Chips, hjort, lam etc.

Stemningen på pladsen var afslappet og hyggelig. Den mindede mest af alt om en grøn koncert – altså bare uden øl. Ved siden af alle de indtagelige sager, så fik jeg også fundet tid til at købe mig en dejlig, ny bøllehat – det er den brune, hvis nogen skulle være i tvivl. Vi blev ved indtil vi blev smidt ud klokken 18:00 – herefter var der arrangeret bustransport tilbage til byen. Hjemme i huset blev der disket op med pizza og kolde pils – en dejlig afveksling til alt det vin og hummer :-)

Dem der stadig havde lidt leverfunktion tilbage tog en tur i byen, og dem der ikke havde, røg på hovedet i seng – vi var i den sidste kategori. Alt i alt en herlig dag som bestemt kan anbefales – nu mangler vi bare at bestemme os for, om vi skal til Beer and Blues Festival på næste lørdag.

Hep hep og skål fra den anden side.

Jane on

Hej dernede

Det var lige noget for os fisk og vin

Fin tur , jeg tror næsten vi er med

mor on

Det er tirsdag aften, og vi har lige spillet tennis.Igår og idag har jeg været hos Birgit efter arbejde . Hun ligger fredeligt og de holder hende sederet og smetefri og håber så at blødningen vil stoppe.Igår talte jeg med Anne som er meget fattet men selvfølgelig også meget berørt . Afdelingen er utrolig kompent og sygeplejerskerne er meget omsorgsfulde overfor Per og pigerne. Søndagen gik hyggeligt med megen snak og lidt gode kager til at aflede tankerne .Jeg nyder jeres beskrivelser meget og synes det er fantastisk hvad i oplever.I har jo allerede en færdig dagbog når i kommer hjem. Vi glæder nu til vores lille minni vinterferie med de tre fra Slettebjerget. Knus fra Mor

far on

Tak for morgensangen den 12. februar.
Tillykke med jeres nye hatte og det glæder mig at pinot noir også har fundet vej til New Zealand.
Fortsat god tur

Louise on

Hej I to søde mennesker.
Håber jeres vandretur gik godt. Glæder os til at læse om turen og se flere skønne billeder.
Vi har været på eksperimentariet fra kl.10.00 til 21.00, så nu har vi fået intelektuelle og fysiske udfordringer nok til det næste lange stykke tid. En meget spændende dag.
Godnat for nu og kæmpe kram til jer fra
Louise og co.

Add Comment