Polish Place- pomidorowa i bigos

Trip Start Apr 29, 2011
Trip End Feb 01, 2012

Flag of Australia  , Queensland,
Wednesday, February 15, 2012

Dzisiaj wybralismy sie w gory. Od znajomych mieszkajacych w Brisbane dowiedzielismy sie o polskiej restauracji ktora warto odwiedzic. Dostalismy tez cynk, aby nie zamawiac pierogow poniewaz nie jest to popisowe danie tego przybytku...

Faktycznie Polish place (czyli polskie miejsce) jest pieknie polozone na stromym zboczu gory z ktorej rozposciera sie piekny widok na okolice i jest to mocna strona tego miejsca. Restauracja zbudowana jest w stylu polskiej chaty, na dachu rezyduja sztuczne niestety bociany i patrzac na to robi sie swojsko i znajomo.

Po wejsciu do srodka Marian ambitnie chcial od razu zamowic cos po polsku.... niestety ta sztuka mu sie nie udala- obsluga chociaz ubrana w polskie stroje ludowe nie mowi w naszym jezyku :)

Na obiad wybralismy przezornie zupe pomidorowa (zupa dnia byla chyba jarzynowa, ale kelnerka nie potrafila tego wymowic wiec mielismy dyskusje na temat jaki to mamy skomplikowany jezyk), oraz bigos ze slaska kielbasa.

Po 10 miesiacach w trasie, cieszylismy sie znajomymi smakami w swoiskim otoczeniu rodem z cepelii.

Ogolnie spedzilismy tam bardzo milo czas, potrawy byly dobre -ale tak jak nas wczesniej uprzedzono nie rzucily nas na kolana.