Voor het eerst een berichtje van Dick
Dec 12, 2010
Mar 14, 2011
Zoals als Sanne al schreef ben ik na een tweetal vluchten aangekomen in wonderfull India. Echter het vliegen bleek het eerste grote avontuur. Net na vertrek in Dusseldorf viel me op dat het vliegtuig rondjes bleek vliegen. De piloot kwam vlak daarna met de melding dat ze een "indicator-light' hadden dat er een "cargo-door" open zou staan... Ze zouden het onderzoeken... Daar zit je dan.... op een paar kilometer hoogte... Na 10 minuten bleek alles toch in orde te zijn en hebben we onze reis vervolgd. Ik was er net echt gerust op, maar bijna 3 uur AVATAR kijken doodde de tijd. Uiteidelijk met 5 uur vertraging landde ik in Delhi en zag ik de dames.
Delhi bleek veel prettiger dan ik had verwacht. Ik was voorbereid op een ware cultuurschok, maar de mensen waren erg vriendelijk en behulpzaam. Tuurlijk word je als toerist veel aangesproken. Het is dan ook lastig om te weten wanneer je iemand moet negeren (een verkoper) of juist vriendelijk groeten (de rest van Delhi). Het onderhandelen over alles wat je koopt was ook weer even omschakelen, maar ik kon hierbij leunen op de ervaring van Hilde en Sanne .
De afgelopen dagen heb we al bijzonder veel gezien: 't oude Delhi was erg indrukwekkend, met eindeloze straten met kleine 'winkeltjes.' Iedere winkel had zijn eigen vakgebied, van haarverzorging tot uitlaten, van fietsvelgen tot hydraulische pompen, ze hebben hier alles, maar vindt t maar eens...
We zijn verder gereisd naar Mathura (een toeristenstad voor de Indiers, waar we een soort Hindiversie van Disneyland gezien hebben, leek bijna op de Fata Morgana en nog wat tempels. Uiteraard wilde ik ook nog even de Taj Mahal zien, dus na een nachtje in Agra, ging de wekker om 5 uur, zodat we om 6 uur bij de ingang konden staan. T was het allemaal waard!!!
Nu zitten we in Orchha, een bijzonder gezellig plaatsje volgebouwd met tempels ruines en een enorm fort. Het lijkt wel Frankrijk! Al deze gebouwen zijn ca. 700 jaar oud, en veel zien er nog erg goed uit!
Dan de wat mindere kanten van India. San en ik hier en Hilde in Nederland hebben wel flink last van onze maag gekregen. Het WC papier vliegt er doorheen en we zijn wel een paar dagen aan het hotel gekluisterd gebleven... Gelukkig hadden ze er een tv met Engelse films (Karate Kid!!). Het lijkt iets beter te gaan nu, maar de komende dagen zullen dat moeten uitwijzen.
Daarnaast was Sanne een paar dagen bijna berooft. De schurk kwam vanuit achter aanrennen, gritste met zijn hand naar de tas van Sanne, waarbij deze openscheurde, maar slaagde er niet in iets buit te maken. Daarna ging ie in een hoekje beteuterd zitten kijken. Misschien had Sanne ook wel beter moeten uitkijken met het kopen van bananen en alle brutale apen hierzo.
Until next time
Take care of yourself and each other
Until next time
Take care of yourself and each other

Ha lovebirds, maar goed dat jullie de Indiase ziekte oftewel fulltime-plee-bezoek hebben gekregen, waardoor jullie via Karate Kid de Karate Kicks hebben kunnen oefenen bij de tasjesdief. Is het toch allemaal niet voor niets geweest he...
Veel plezier met zijn 2tjes weer!!
Als er alles te krijgen is, is er wellicht ook iets tegen de race-kak.
Misschien dat er ten faveure van een goed verloop voor jullie reis en het fysiek bezoeken van de bezienswaardigheden er aanbindpo's te huur of te koop zijn.
Natuurlijk hoop ik dat jullie weer snel in jullie normale doen zijn. Is wel zo prettig.
Benieuwd naar jullie volgende bericht, ontdaan van bruine letters.
@Andre: Nu weet ik in elk geval zeker van wie van de twee Sanne haar humor heeft! Gelukkig hoefden we niet aan de voorbindpo, daar heb je gewoon pilletjes voor. :)
De rust in onze magen is al weer een stuk hersteld, vandaag weer de hele dag in touw geweest om de (Kama Sutra) Tempels van Khajuraho te verkennen. Foto's volgen binnenkort!
Groet,
Dick