Full fart nordover!
Jun 19, 2010
Jul 15, 2010
Etter en overnatting i Trieste, så bestemte vi at vi hadde fått nok varme for i år, og satte kursen nordover. På forhånd hadde vi bestemt oss for å ta en alternativ rute via Italia og Østerrike, og målet for dagen ble Innsbruck. På forhånd hadde værvarselet sagt at det skulle bli regn, og dette slo til for fullt i Alpene. På tross av dette valgte vi å kjøre på lokale veier og unngå motorveien i størst mulig grad. Veistandarden var av den grunn noe variert, men jeg kan ikke unngå å bli imponert av veiene man klarer å snirkle oppover noen sinnsykt bratte fjellsider! Vi la ruten gjennom noen vintersportsteder, men utsikten var noe laber i og med veldig lave skyer. Var litt skuffende at vi ikke fikk noe glimt av Hahnenkamm i Kitzbuhel, men sånn er livet.. Når vi etterhvert kom oss til Innsbruck var været blitt bra igjen, og vi fikk orientert oss noe i byen på kvelden.
Dagen etter stoppet vi igjen fra morgenen av, og tok en skikkelig shoppingrunde. Dvs en skikkelig "kikkerunde" for Jarle, hvor fangsten ble tre par sokker. Julie fikk derimot noe mer utbytte :) Innsbruck var alt i alt en meget bra by, med mye bra butikker og generelt en koselig atmosfære.
Etter shoppingrunden var turen kommet for å besøke hoppbakken Berg Isel. Bakken har vært Olympiabakke to ganger og er fast innslag i den tysk-østerrikske hoppuken. Selve tårnet er nylig fikset opp, og er et imponerende byggverk. Til tross for en ganske stor anelse høydeskrekk hos Jarle, så klarte Julie å lokke han med opp i tårnet. Og det var ikke noe å angre på etterpå, da det bød på en fantastisk utsikt over byen og alpene. Det mest skremmende var i grunn turen opp i kabelbane (se bilder).
Etter dette satte vi kursen mot Garmisch-Partenkirchen, men med en stopp i byen Rattenberg. Dette er en koselig liten by som er kjent for sine utallige glassbutikker. Så her ble det en del shopping..
siste etappen av turen gikk i strålende solskinn, og med utrolig utsikt på veien. Vi kjørte bl.a. et lite stykke gjennom en nasjonalpark, hvor Jarle også er rimelig sikker på at han så en rev ruslende langs veien.. Dette er dog ubekreftet da den stakk til skogs :)