Planning van de komende dagen
Nov 28, 2009
Dec 30, 2009
1 december
Vandaag vertrekken we richting Punta de Vacas. Hier begint ons voor acclimatisatie programma. De tocht naar de top van Cerro Vallecitos (5.500m). Dit wordt een prive tocht. Wij 2-en, de dragers, de kok en de gids (Chavier, zie foto). Dat hebben we weer getroffen. Vanuit Vallecitos lopen we een klein stukje naar Valles de Plata, waar we overnachten in een berghut. Hoogte 2.900m.
2 december
Er staat een klim van 500m op het programma van Valles de Plata naar Piedra Grande Camp. Een mooie klim om mee te beginnen.
3 december
We lopen naar het basiskamp voor Cerro Vallecitos, Salto de Agua Camp. Het kamp is gelegen op een hoogte van 4.150m. Het hoogteverschil vandaag is 750m. We hebben een stijgende lijn te pakken.
4 en 5 december
De eerste is een rustdag en op 5 december zullen we op de top van Cerro Vallicitos staan. Qua hoogtemeters omhoog is dit de dag dat we de meeste lopen (1.350m). We zullen dit aantal omhoog lopen en ook weer omlaag op deze dag.
6 december
Vandaag gaan we terug naar Penitentes (2.400m). Hier zullen we de andere groepsleden van ons Aconcagua avontuur ontmoeten. Zover we nu begrepen hebben, zijn we met in totaal 13 personen. Er gaan 3 gidsen mee, waarvan we er dus 1 ontmoet hebben. Hier kunnen we nog genieten van een douche.
7, 8 en 9 december
Deze 3 dagen beslaan de aanloop naar het basiskamp van de Aconcagua van de Vaccas Valley. Ezels zullen het grootste deel van de baggage naar boven brengen en wij zullen alleen een dagrugzakje mee hoeven te nemen, voornamelijk bedoeld om water in op te bergen. We vertrekken in Punta de Vacas (2.400m) waar onze vergunningen gecontroleerd worden en onze gezondheid nagekeken wordt. Hebben we genoeg rode bloedlichaampjes e.d. Onze eerste overnachting is in tentjes in Pampa de Lenas (2.800m), de tweede in Casa de Piedras (3.200m) om vervolgens aan te komen op Plaza Argentina (4.200m). Alles bij elkaar zal dit een traject zijn van ongeveer 42 km en in totaal dus 1.800 hoogtemeters. Aangezien we vaker op dit soort hoogten zijn geweest, gaan we er van uit dat dit nog een makkie zal zijn.
10 december
Vandaag hebben we een rustdag en kunnen we het kamp wat beter verkennen. Plaza Argentina is een vrij luxe kampeergelegenheid met elektriciteit, warmtebronnen, een douche, heerlijke kuipstoeltjes, enz. Ook wat de gezondheid betreft is alles aanwezig, zelfs zuurstofkamers.
11 en 12 december
Nu begint het afzien, de temperatuur zal vanaf nu veelal onder nul zijn. We gaan zien hoe de expeditieschoenen gaan bevallen. De eerste dag is bedoeld om alvast wat spullen van de hele groep naar boven te brengen (bagagedag), met het idee dat je de volgende dag minder hoeft te sjouwen. Vanaf nu is het ook de bedoeling dat iedereen zijn eigen spullen naar boven brengt. Wat het dus weer een extra graadje zwaarder maakt. De tweede dag gaan we daadwerkelijk omhoog naar Camp 1, hoogte 4.900m.
13, 14 en 15 december
Wederom is er een rustdag, een bagagedag en de beklimming naar een volgend kamp ingepland.
Eindpunt is Camp 2 op een hoogte van 5.600m. De benaming van de kampen zijn niet echt origineel te noemen.
16 en 17 december
Voor de verplaatsing naar Camp 3 wordt dit keer geen gebruik gemaakt van een bagagedag. De 16e hebben we een rustdag om vervolgens de 17e naar Camp 3 te gaan, hoogte: 6.200m.
Ons doel is toch minimaal dit kamp te bereiken. Ook logistiek gezien is dat het makkelijkst, daar we via de Horcones Valley af zullen dalen.
18, 19 en 20 december
Op 1 van deze dagen staan we op het hoogste punt van het zuidelijk halfrond, de hoogste top buiten de Himalaya, 1 van de 7 summits, de hoogste berg van Amerika (en zo kun je er vast nog een paar noemen), op 6.962m hoogte!!!!!!!!
We zijn geheel afhankelijk van de weersomstandigheden, maar na deze 3 dagen gaan we zeker terug.
21 en 22 december
Tja zo lang je doet over de heen weg zo veel sneller gaat het weer naar beneden. Binnen 2 dagen staan we weer in Mendoza. Een daling van 3.800m te voet en nog eens 2.000m met een busje......
Het grote avontuur is dan afgelopen en dan kunnen we vertellen hoe het werkelijk geweest is. De 23e kruipen we achter de pc om een paar mooie plaatjes te uploaden, zodat jullie ook mee kunnen genieten.
2 december
16 en 17 december
18, 19 en 20 december
21 en 22 december

Hoi Roel & Miranda,
Het lijkt ons leuk om jullie op 30 december op het vliegveld te verwelkomen.
Waar, hoe laat en met welke vlucht komen jullie aan?
groetjes Corrie & Ton