Safest country in the world!
May 02, 2012
May 30, 2012
Ik kreeg deze vraag binnen via onze interne chat op 't werk:
> "Hi Dick, do you have time to go to Rwanda for 10 days?"
> "Mmmm, first question I have, is Rwanda a safe country to go to?"
> "Sure, it is the safest country in the world" -LOL-
Ik zeg, ja dat hangt ervan af he, wat moet ik daar gaan doen? Moet dat in 1 blok van 10 dagen of mag dat in stukjes? Tegen wanneer hebben ze daar iemand nodig? Want hier alles 10 dagen onaangeroerd laten is niet zo evident met lopende projecten, en mijn collega's van de Sales zullen ook niet blij zijn als ik er 2 weken aan een stuk niet ben.
Hetgeen mij hier altijd zo verbaast is dat dat dan zo uit de lucht komt vallen. Nu ja dat is enkel maar vanuit mijn perspectief natuurlijk, waarschijnlijk is daar iemand al langer mee aan 't worstelen. En ja 't is dus voor 'asap'.
Natuurlijk een visa nodig, en daarvoor een invitation letter van degene die je gaat bezoeken (in dit geval onze klant dus, ene lokale bank). En dan ook vaccinatie tegen gele koorts, hoe marcheert dat hier?
=> Belgian Clinc gebeld: "ach jammer de dokter is afwezig tot 2 mei, maar hier is het nummer van een franse dokter"
=> Franse kliniek gebeld: "ha neen gele koorts mogen wij niet doen, da's enkel in een Government hospital"
=> Al Safa Medical Center gebeld: "nee wij doen dat niet, dat kan enkel in Al Mankhool Health Center"
=> deze morgen (zaterdag) daar langsgeweest, die van de security "ha neen, die zijn enkel open van zondag-donderdag"
Bon, in 't beste geval morgenvroeg in orde dus (en ja dat was het dus ook).
Gisteren had ik dan nog even een korte meeting opgezet met mijn collega uit Kenya (die dat verkocht heeft) en die toevallig in Dubai op training was. Afgesproken dat ik zal proberen om donderdag naar daar te vliegen en dan bij de klant mijne kop al es te laten zien, neemt wat druk van de ketel. En dan blijf ik daar tot dinsdag. Ja, ik offer me dus op om mijn weekend daar in het hotel te spenderen. Dat wordt afzien precies:
Ik zal es zien om die gorilla's daar in de mist te gaan bezoeken maar da's blijkbaar een kostelijke grap, misschien een kleine safari in een National Parc of zo, 'k zal nog zien. Het lokale museum over de genocide blijkt ook wel de moeite te zijn, kan ik me wel voorstellen.
De volgende blog-entry is er dus eentje vanuit KIGALI !
> "Hi Dick, do you have time to go to Rwanda for 10 days?"
> "Mmmm, first question I have, is Rwanda a safe country to go to?"
> "Sure, it is the safest country in the world" -LOL-
Bon, in 't beste geval morgenvroeg in orde dus (en ja dat was het dus ook).
De volgende blog-entry is er dus eentje vanuit KIGALI !