BRAVO Tine!

Trip Start Jan 02, 2012
Trip End Ongoing

Flag of United Arab Emirates  ,
Thursday, March 29, 2012

Na toch wel even in spanning te hebben gezeten, hebben we vandaag fantastisch nieuws gekregen, zie hieronder:

Dear Mr. and Mrs. van Bladel

We are delighted to offer Tine place in Grade 5 for the academic year 2012-2013 joining September 2012, to attend Greenfield Community School joining term 1.

Regards,

Admissions Officer

Greenfield Community School, Dubai Investments Park, PO Box 282627, Dubai, UAE

En dat is niet zomaar even een mailke naar de school sturen, neen er hoort een soort van "ingangsexamen' bij.  Eerst hadden we gedacht dit hier ter plaatse te doen tijdens de paasvakantie. Maar dan vernamen we 'thru the grapevine', dat het soms ook wel mogelijk was om zulke test in de huidige school te doen, in Belgie dus. Dat leek ons wel meer aangewezen omdat Tine dat dan in haar vertrouwde omgeving kan doen, met begeleiding van haar eigen juf.

Dus inderdaad het was mogelijk en verleden week vrijdagmiddag was alles in gereedheid gebracht voor deze test. Juf Greet hier was gebriefd (nog es bedankt daarvoor trouwens!), had de test per e-mail ontvangen en de pc in gereedheid gebracht. Er waren 3 delen in de test:
 - Verbal

- Quantitative

- Non verbal reasoning

en Tine heeft toch een dikke 2 uur over gedaan om alles af te ronden.

Zondag dan direct gebeld om te zien of ze de resultaten hadden binnengekregen en yes, dat was het geval. Nu volgde er een evaluatie en dan waarschijnlijk morgen al krijgt u van ons bericht over het resultaat. Spannend.

Maandag, geen nieuws. Dinsdag, geen nieuws. Woensdag, idem, pffft is dat een slecht teken? Dus donderdagmorgen maar gebeld anders is 't weer weekend en weten we nog niks. "Ha ja, Adora is in meeting tot late namiddag, ik zal vragen dat ze u terugbelt."  Grrrrrrrr.

Dan daarnet eindelijk het goede nieuws, "Oooh yes, Charlotte! It all comes back to me now." (want zo noemen ze ons Tine hier altijd omdat ze niet goed weten hoe ze Tine moeten uitspreke :-),   "I 've got a big YES on the screen in front of me".  "Yes, you're in buddy", zei ze nog.

Dus ook ineens een afspraak gemaakt voor een rondleiding met de kids volgende week en ook de test voor Julie natuurlijk!  Aangezien dat voor 2nd grade is, is die test veel lichter. Het zou met een boekje zijn, dik half uur of zo. "Oow, it will be fun!", zei Adora nog. Ik denk wel dat de kids even schrik van Adora gaan hebben in 't begin. Het is een zwarte Amerikaanse, redelijk groot maar wel kaal. Ik zie die van ons er al naar gaan zitten staren 8-), maar ze is heel erg vriendelijk en altijd nogal uitgelaten.

Dit is een belangrijke stap voorwaarts want van deze test hing veel van af. In het ergste geval opnieuw op zoek gaan naar andere school in de hoop dat er nog plaats is en dan weer een test en alle bijhorende papierwerk. En van de school hing eigenlijk ook de keuze van de woonplaats af (anders moeten we misschien een half uur rijden naar een andere school). Dus ja, wij zijn blij.

En dit nieuws is wel heel erg heet van de naald want op het moment van publicatie van deze blog-entry, weet Tine het zelf nog niet. Nancy gaat ze straks dus wel serieus in de boemetjes zetten!