DROOMweekend - incl 1e foto van Petitbeurreke
Jan 02, 2012
Ongoing
Hier istie dan, de eerste foto van mezelf in Dubai:
Dit was wel een zeer leuk weekend! Zo'n beetje een city-trip gevoel en dan vooral de hereniging met Nance natuurlijk, echt quality time!
Al bij al een gevarieerde agenda afgewerkt en ik zal beginnen aan de luchthaven. Je moet toch wel een uurke rekenen tussen de landing en het buitenlopen uit de luchthaven. Vooral de douane kan lang duren als je de tegenslag hebt dat er net een paar vliegers geland zijn. Er zijn dan misschien wel een stuk of 10 loketten, maar toch er staan toch makkelijk een 20-tal mensen voor je in de rij. Ah ja, voor degene die gaan afkomen is het een goed idee om mijn gegevens bij de hand te hebben op dat moment (naam, telefoon nummer en adres) want dat vragen ze blijkbaar wel omdat ik zowat jullie sponsor ben op dat moment. Begrijp het goed, dat is niet letterlijk te nemen he! Als je op hotel gaat is dat niet nodig, dan best wel de gegevens van het hotel bij de hand houden vermoed ik.
Bon, het was dus al voorbij 23h voor we eindelijk weer samen waren. Om de toon te zetten zijn we dan bij aankomst in het appartement toch nog maar even iets gaan drinken aan de bar aan het zwembad.
Vrijdag
'Na een gezellig ontbijtje thuis, naar de Mall of the Emirates gegaan. Ik vind die eigenlijk gezelliger dan de Dubai Mall. Daar rondgekuiert en koffietje gedronken, en 's middags broodje gegeten. Ik had de laatste maanden soms wat moeite met computerwerk qua lezen, dus er maar van geprofiteert dat Nancy hier was om samen e brilleke te kiezen. Neen, er zijn nog geen foto's van :-) Nu zie ik er nog intelligenter uit bij klanten, dus krijgen ze echt wel waar voor hun geld. En ja wat dacht je, 'the devil wears Prada' ...
Op de middag naar de Madinat Jumeirah gereden. Is precies afgekeken van een attractie in EuroDisney of de Efteling of zo (a la Ali Baba, Duizend-en-een-nacht), maar het zal wel andersom zijn. Ja ik weet het, het is artificieel maar daarom niet minder mooi. Binnenin een soort van souk met winkeltjes en daarrond dan een labyrinth van kanaaltjes met restaurantjes langs dat blauwgroene zeewater. Knap gedaan vind ik. Wel veel toeristen, daar moet ik aan wennen ja :-)
's Avonds dan diner in restaurant Villa Beach. Maakt deel uit van het Jumeirah Beach Hotel (dat op zich is al de moeite om es te gaan kijken) en die tafeltjes staan aan het strand met uitzicht op de mooi verlichte Burj Al Arab. En het was lekker, ja echt die Risotto met erwtjes en asperges was echt om vingers en duimen af te likken. Ik heb wel de indruk dat we op culinair vlak niets te kort gaan komen. Er zijn hier zoveel eetgelegeheden en de meeste zien er echt wel goed uit.
Iets verder aan de inkom van de Burj staat er ook altijd een bende toeristen te drummen om een foto te kunnen trekken. Hier kom je dus enkel in de buurt als je een reservatie hebt.
Zaterdag
Vandaag was het genieten van het mooie weer. We zijn naar het strand geweest. Al redelijk vroeg, zo rond half tien, maar dan nog even gaan wandelen langs 'the walk'. Da's vergelijkbaar met de dijk bij ons maar dan zonder de zee, want die ligt een stuk verder en ze zijn het stuk ertussen precies ook aan 't volbouwen met hotels en beach clubs. Wel jammer. Verder wel een hele rits terrasjes en winkeltjes, altijd wel wat drukte hier.
Maar het was een lekker weertje om aan het strand te zitten. De temperatuur van het water was eigenlijk wel te doen (ik schat tegen de 20gr) maar we zijn er enkel maar met de voeten in gewees, schelpjes rapen voor de kids. We hadden ons picnicje mee dus we konden daar rustig een paar uurtjes slijten.
Daarna terug richting huis, tijd voor cappuccino en waar kan dat beter dan aan de Marina, met zicht op de bootjes. Echt een gezellig plekje, staat op het lijstje om te doen met al onze bezoekers. Als een echte Dubaiaan / Dubaiees (?) had ik een truitje meegenomen maar dat bleek een gesleur voor niks.
Dan terug naar appartement voor douchke en klaarmaken voor resto vanavond. We hadden afgesproken met Vincent en Sabrina om samen naar een 'desert-hotel' te gaan: Bab Al Shamps.
Zondag
Vandaag mijn eerste UAE-verlofdag opgenomen, ik moet er spaarzaam mee zijn want ik heb er maar 25. En zoals vaak was het eigenlijk helemaal geen mooi weer. Gelukkig niet erg voor wat we op de agenda hadden staan, alleen in de late namiddag was wat meer warmte toch aangenamer geweest. Een groot deel van onze dag hebben we gespendeerd aan het zoeken naar een toekomstige woonwijk. Er zijn er vele verschillende en die liggen ook telkens in andere regio's van de stad, en we moeten nog een plekje uitzoeken ergens tussen de school en het werk. Maar daarover meer in een aparte blog-entry die later volgt, zodra we onze keuze hebben gemaakt.
Als ontspanning (nu ja) zijn we dan na de middag naar de Dubai Mall geweest. Da's die hele grote die vlak aan de Burj Khalifa ligt, maar dat weten jullie natuurlijk nog wel. Belangrijk als je naar deze mall komt is goed te onthouden waar je de auto parkeert, de parking is namelijk nogal uitgebreid en ingewikkeld. Eerst het obligate cappicconootje om wat uit te blazen van het rondrijden naar de huizen. Is wel gezellig zitten daar aan het water (alweer) aan de Burj. Wel jammer van het weer dat toch net iets te fris was met die zandstorm vandaag die de zon afblokt en de wind natuurlijk (zie andere blog-entry). Dit shopping center heb ik dus nog niet onder de knie. Het grondplan van de Mall of the Emirates zit ondertussen ongeveer in mijn hoofd dus daarin kan ik me al wel wat orienteren, maar hier dus niet, en 't is hier groot, met 3 verdiepen winkels.
We kregen al wel stilaan wat honger dus op zoek naar resto voor het diner. Toch maar buiten iets gezocht ietsje uite wind, naar veel wikken en wegen een Libanees restaurant gekozen, Ik weet ondertussen dat dat niet al te speciaal is an inderdaad het was lekker. En een mooi zicht op de fontijnen in de vijver.
Maandag
Vandaag weer aan 't werk maar Nancy nog wel een dagje hier. Gelukkig opnieuw mooi weer zodat ze wat aan het zwembad kan genieten, na eerst een reuzeportie spaghetti-saus te hebben gemaakt voor in mijne vriezer :-)
En dan bekruipt dat vieze gevoel ons van het komende afscheid. Is vergelijkbaar met een zondagavond, wanneer je beseft dat het weekend bijna voorbij is, maar deze keer dan vele keren sterker. Ik heb zowiezo al de neiging om zondag later te willen opblijven want zodra ik ga slapen is het weekend echt voorbij. Gelukkig is het nu wat korter aftellen naar ons weerzien in Pasen.
Ach ja, en nog een paar fotootjes om de kids thuis gerust te stellen, donuts en kriekentaart hebben ze hier ook!
Vrijdag
Zaterdag