Wat kiest ge, nen boot of nen helikopter?

Trip Start Jan 02, 2012
Trip End Ongoing

Flag of United Arab Emirates  ,
Saturday, January 28, 2012

Zaaalig gemakkelijk, 10 minuten rijden, dan 2 minuten zeilke eraf, motor starten en we zijn vertrokken. Dat is echt kunnen genieten van de investering in een bootje. En nog beter als iemand anders investeert natuurlijk ;-) Alhoewel dit moet toch op mijn TODO-lijstje komen, opnieuw te kunnen waterskien zou wel heel erg fijn zijn op deze manier.

Eerst een toerke gedaan door de Marina, even tonen aan Vincent & Sabrina waar ik nu woon. Dan een stukje de zee op om aan de andere kant van het strand te komen. we moeten wel want diene palm ligt hier wree in de weg eigenlijk (en je mag er niet doorheen varen).

Burj El Arab, dit enige 7-sterren hotel ter wereld vind ik qua arctitectuur alvast geslaagd. Zodra ik er eens binnen ben geweest laat ik het jullie zeker weten. Kleine anekdote, na de oplevering kwamen er wel wat klachten binnen omdat vanuit de zee gekeken het symbolische kruisteken te sterk aanwezig was (inderdaad kijk maar even op de foto hieronder). Tja, das e graptje van de architect geweest denk ik.

Daarna anker uitgelegd aan een strand en zwemke gedaan. Rrrrrrr toch maar fris, ik schat 18-19gr. Natuurlijk niet slecht voor de zee in 't midden van de winter. Mijn gasten maken mij wijs dat de zee in de zomer TE WARM is om in te zwemmen, ja natuurlijk dat kan wel (no way!).

Toch maar even nagekeken op 't web, en inderdaad:
  • voor juli: "Sea temperatures begin to become unpleasantly warm reaching 32-33°C." Awel zie dat "unpleasantly", dat zie ik niet graag.
  • voor augustus:  "Mean sea temperatures are around 33°C but have
    been recorded as high as 35°C", da
    s dus zoals mijn bad.
Het stukje op diezelfde webpagina over de luchttemperaturen heb ik maar even overgeslagen ...

Dit artikel is heeeeeeeelemaal opgedragen aan mijn gastheer en gastvrouw Vincent & Sabrina  Zij wonen hier al een paar jaartjes met twee jonge kindjes, zijn volledig geintegreerd en hebben het zeer naar hun zin. Thanks!

GV uit B on

Wat een fijne manier om het lange weekend door te brengen .. als jij zelf investeert, hoop ik, dat het een bootje is met een zeil op ;-) !
We hebben hier vannacht vermoedelijk de koudste nacht van de winter gehad (in NL dromen ze al luidop van een 11stedentocht) dus ik zou niet klagen .. succes en groeten.

Add Comment