Car shopping

Trip Start Jan 02, 2012
Trip End Ongoing

Flag of United Arab Emirates  , Dubayy,
Saturday, January 14, 2012

Vandaag weer de nodige kilometers afgemaald, mijn beenspieren (?) zijn er al stijf van. Eerst m'n stapje tot aan de metro, en daarmee dan een kwartierke verder langs de Sjeik Zayed Road. Daar liggen verschillende autodealers bij mekaar in de buurt, da's handig voor nen expat die een stalen ros zoekt.

De voorbije dagen al wat nagedacht over wat de beste aanpak zou zijn om een auto te kopen. Tweedehands of nieuw? Van een dealer of particulier? Er staat veel te koop ook online, maar ja je weet nooit wat er met die auto's aan de hand is. Dus dat is zeker een risico en we moeten er toch een paar jaar mee voort. Na veel wikken en wegen wordt dus het waarschijnlijk een nieuwe.
En dan is er de verleiding om zo'n scheurijzer te kopen. Dubai is echt een oord met veel uitzonderlijke auto's: Bentley's, Mustang's, Aston Martin, ... ook enorm veel grote 4x4's (X6, Touareg, Range Rover, Cayenne, ...) allemaal V6 of V8 en dan ook de meer 'gewone' E- en S-klasses, en 5- en 7-reeksen.

Verschillende mensen hier hebben ons wel aangeraden om toch maar voor een 4x4 te gaan met echte off-road capaciteiten, want een uitstapje naar de woestijn of naar Oman is hier heel courant en daarvoor heb je dan wel iets of wat auto nodig en niet zo'n piemel-terreinwagen als een X3 of zo.

Vanmiddag dus mijnen toer gedaan, op basis van m'n verstand (dus niet met mijn hart) een aantal merken uitgekozen en showrooms afgelopen, Met de nadruk op lopen want die liggen allemaal wel aan dezelfde baan, maar helemaal niet naast mekaar, en de metro stopt in dat stuk net niet. Ben zonder zeveren anderhalf uur aan 't doorstappen geweest, en aan 't einde (tegen 13h00) begon het dan toch stilaan op te warmen.

Die japanse merken zijn hier heel erg in trek en zowiezo altijd wel heel betrouwbaar, vandaar de keuze: Nissan, Kia, Honda en Mitsubishi, Toyota. Die modellen trekken eigenlijk allemaal wel serieus op mekaar. En het mag vreemd klinken maar op dit moment heeft Kia de beste kaarten in handen> We zullen nog wel zien wat het wordt, eerst rijbewijs in orde brengen en ik voel dat dat ook weer een mooie posting gaat opleveren :D

Na de showrooms terug naar de Marina iets eten op mijn vaste terraske en dan even tot rust komen aan 't strand. Waren wat wolken dus goed uit te houden qua temperatuur.