Oef ! (2x)

Trip Start Jan 02, 2012
1
11
81
Trip End Ongoing


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of United Arab Emirates  ,
Friday, January 13, 2012

Zoals ik al schreef, lag er bij aankomst in Dubai een Residence Visa document klaar in de luchthaven. Nu is dat papier maar een eerste stap. Na aankomst op kantoor moet je je paspoort samen met dat papier aan de personeelsdienst bezorgen die er dan mee naar een of andere instelling trekt voor inschrijving van het visa in het paspoort zelf. Dat duurt een dikke week en dan is alles OK. Lastig is wel dat dat 'upgraded' paspoort een voorwaarde is voor een aantal andere zaken zoals rijbewijs, bankrekening, auto kopen, huis huren, dus dat heb je echt wel nodig.

Ergens halverwege die procedure zit er ook een 'medical screening'. Dan wordt er bloed getrokken om te zien of je geen vieze ziektes het land inbrengt en ook een x-ray van de longen. Duurt al bij al niet al te lang (op een uurtje ben je buiten), maar 't was toch weer even stressen.

Ik zit daar te wachten op mijn beurt en yes dan ist zover, eerst bloed trekken. De verpleegster die de papieren doet vraagt me naar een picture ID vooraleer ze eraan kunnen beginnen. Ik denk oei, ha ja rijbewijs he. Dan breekt het zweet me uit, het zit niet op zijn plaats in mijn portefeuille en ook niet op een verkeerde plaats in mijn portefeuille. Ik zie het al zo  voor me, als ik dat kwijt ben, kan ik hier geen ander rijbewijs krijgen, en moet ik dus rijschool gaan volgen, ik krijg het daar dus al serieus benauwd!  Ik rommel nog wat tussen al die kaarten die ne mens in zijne portefeuille heeft zitten en kijk, mijn Scuba-diving kaart van in de Rode Zee van een zeven jaar geleden. En die pakken dat toch wel aan zeker? Ha ja "dat is goed, foto met naam erbij" ... OEF.

Terug op kantoor dan direct Nancy gecontacteerd om te zien of mijn rijbewijs nog thuis zou liggen? Ik kan 't me niet voorstellen dat ik het thuis vergeten zou zijn maar je weet maar nooit. Neen dus, niks te vinden. Ook al mijn valiezen afgezocht, niet te vinden ...

Een paar dagen later heeft het raadsel zichzelf opgelost. Mijn IBM-badge was klaar aan de receptie, dus ik geef mijn tijdelijke badge af om die om te ruilen en die madam haalt mijn rijbewijs uit haar bakske. Ik was vergeten dat ik dat bij aankomst had afgegeven als onderpand voor die badge ... OEF
Report as Spam

Use this image in your site

Copy and paste this html: