Hoezo paperassen?

Trip Start Jan 02, 2012
Trip End Ongoing

Flag of Belgium  ,
Sunday, December 18, 2011

Mmm, zit midden in de papierwinkel. Binnenkomen in Dubai om er te gaan wonen en werken is blijkbaar niet vanzelfsprekend.

Even op een rijtje:
- paspoort: da's simpel, wat foto's laten nemen, naar de gemeente en klaar
- residence visa: daarvoor heb je een work permit nodig, en daarvoor heb je eerst al een contract nodig van een werkgever. Daarvoor moet die je diploma's hebben, en die moeten in 't engels zijn en beedigd, dus dat is door een beedigd vertaler, wiens naam dan gecertifieerd moet worden door de rechtbank van eerste aanleg.  En die stempel van de rechtbank van eerste aanleg moet dan gecertifieerd worden door de FOD Justitie, en dan verder naar FOD Buitenlandse zaken voor nog wat stempels en zegels. Die documenten (zijn dan al redelijk zwaar geworden met al die zegels en stempels erop) moet ik dan versturen naar Dubai. Die zorgen er dan voor dat er een residence visa klaar ligt in deluchthaven waar ik aankom. Maar ja da's enkel voor mijzelf, en aangezien nancy hier niet onmiddellijk zal gaan werken moet ik als 'sponsor' optreden voor Nance en de kids. Om te bewijzen dat we een gezin zijn hebben ze natuurlijk wat documenten nodig, aah ja: trouwboekje en geboortebewijzen.  Ach ja in 't engels natuurlijk, en ja gelegaliseerd graag ...
- dit visa is een voorwaarde om lokaal een bankrekening te openen want die is dan weer nodig voor de volgende 2 stappen:
- auto kopen
- huis huren

Ik denk dit het zowat zal zijn, buiten nog een medische controle bij binnenkomst. Is dat met zo'n rubber handschoen ?????