Disneyland
Jun 03, 2009
Jul 2009
Evet, itiraf ediyorum, bir tarafim biraz cocuk kalmis olabilir. Bugun macera mekanimiz Disneyland!
Heyoooo!!!
Disneyland'i bulmak tabi ki bir kaybolma macerasi iceriyor. Anlatarak baymayalim (Sadece su kadarini soyleyeyim: tarif sordugum biletci kadin halime guldu, ne kadar salak bir yere geldiysek...)
Disneyland kazik tarife, iki mekandan olusuyor, Walt Disney Studios Park ve Disneyland Park, her ikisini de alirsan gunlugu EUR 62. Simdiye kadar keyfime harcadigim en buyuk para. Degdi mi? Degdi. (Yine de Orlando'daki orijinalinin yerini tutacagini sanmam. Gerci orayi da gormedim ama...)
Studio tarafi ozel effektler, production kisimlari, cizgi film nasil yapilir, vs. gibi yerlerden olusuyor. Rock'n' Roller Coaster ve The Twilight Zone Tower of Terror (dusen bir asansordesiniz) kisimlari heyecanli.
Ben Disneyland tarafini daha mikili falan coluk cocuk yeri sanarken (hatta neredeyse gormeden donsen mi diyordum), harika bir mekan cikti. Bir cok aktivite de eriskinleri bile sicirtir (gerci cocuklar hic korkmuyor, ayri mevzu)
Baslica mekanlar:
Adventureland: Robinson'un kulubesi, Korsanlar sahili, Alaaddin pasaji, Indiana Jones ve tehlike tapinagi (biz obur taraftaki roller coastera vay anasini derken, bu pacalardan sizdiriyor), Macera adasi, Karayip Korsanlari (bu da iyi)
Frontierland: Kovboy movboy olaylari, hepsini saymayayim, Big Thunder Mountain heyecanli.
Fantasyland: Burasi daha cocuklara gore; Uyuyan guzel, Pinokyo, Peter Pan, Alis Harikalar Diyari ve daha bir suru abuk subuk masal mekani. Ama cocuklar super mutlu!
Discoveryland: Uzay olaylari, gelecekten fantaziler. Space Mountain: Mission 2'de resmen fuze ile uzaya firliyorsunuz, sonrasi zaten tepetaklak! Star Tours'da da Star Wars'culuk oynuyorsunuz, vs. vs.
Bunu disinda her taraf hediyelik esya, tikinma mekani dolu. Main Street USA denen giristeki yerde de kahramanlarin toplu gecis yaptigi kortejler falan oluyor.
Kisacasi tum gunu alan, cocukluysaniz inanilmaz guzel, benim gibi cocuksaniz super bir mekan!
Yolumuz dusmusken gittik iste...
Yarin ki rota tekrar sakin bir sahil sehri: La Rochelle (Bordeaux'un kuzeyi)
Macera devam ediyor...
Heyoooo!!!
Baslica mekanlar:
Yolumuz dusmusken gittik iste...
Yarin ki rota tekrar sakin bir sahil sehri: La Rochelle (Bordeaux'un kuzeyi)
Macera devam ediyor...

Yoruldun mu??? Neredesin???