Alakuloisia tunnelmia vihollisen maaperällä
Feb 02, 2006
Feb 28, 2006
Pääsimme lähtemään Brysselistä hyvissä ajoin, mutta matka oli siltikin tässä vaiheessa turhan pitkä yhdelle päivälle. Suunnitelmissamme oli mennä Göteboriin katsomaan yhtä ystäväpariskuntaa maailmanympärimatkalta ja valtameripurjehduksemme kipparia. Suomen pääsy olympiakisojen jääkiekon loppuotteluun sekoitti kuitenkin suunnitelmiamme täysin. Jääkiekon lisäksi Mika yritti saada lääkäriaikaa suomessa tulomme jälkeen, mutta hiihtoloman takia aikojen saaminen tuntuu aika vaikealta. Yksi mahdollisuus on maanantaina 27 päivä olla aikaisin turussa ja soitella peruutusaikoja. Näiden kahden odottamattoman tapahtuman takia päädyimme lopulta jättämään Göteborgin kokonaan väliin ja ajamaan niin lähelle Tukholmaa kuin jaksamme ja jäädä yöksi. Jos olisimme lähteneet Göteborgiin, niin olisimme ehtineet olla siellä vaivaiset muutama tuntia ja nekin loppuväsyneinä.
Aloimme etsiä majapaikkaa noin 400 kilometriä ennen Tukholmaa, mutta kaikki hotellit maksoivat 100 euroa yöltä. Sehän lienee ihan normaali hinta näin Pohjoismaissa, mutta silti harmitti sunnattomasti maksaa niin paljon. Olimme Barcelonassa maksaneet hostellista vaivaiset 36 euroa ja Ranskassakin ihan mainio hotelli maksoin vain viisikymppiä. On todella kurjaa, että Pohjoismaissa kaikki hotellit ovat niin älyttömän kalliita, sillä emmem me mitään ihmeellistä halua, kunhan olisi sänky.
Olimme käyneet tiedustelemassa hintaa jo kolmessa eri hotellissa, kun navigaattorimme osoitti, että lähistöllä olisi Formula 1 hotelli. Olimme nähneet vastaavia hotelleja joka puolella Euroopassa ja päätimme kokeilla vielä viimeiseksi sitä, josko se olisi yhtään halvempi. Olimme tyytyväisiä kärsivällisyyteemme, sillä Formula hotelli maksoi 50 euroa ja sisälsi vieläpä aamiaisenkin. Hinta oli saanoin alas kai siksi, että vastaanotossa ei ollut ketään, vaan sisäänkirjoittautuminen ja maksu tapahtui automaatilla. Huoneessa oli parisänky ja ylhäällä vielä yksi punkka lapselle. Vessa ja suihku olivat käytävässä, mutta huoneessa oli lavuaari.
Olimme tyytyväisiä hinta-laatusuhteeseen ja nukuimme tyytyväisinä koko yön. Aamulla lähdimme yhdeksältä ajelemaan 300 kilometriä kohti Tukholmaa ja tässä vaiheessa pitkä ajomatka painoa jo niin paljon, että jopa tämä lyhyt ja helppo matka tunmtui aika raskaalta. Saavuimme Mikan tuttujen luokse Tukholmaan kahdentoista aikaan ja altahdimme valtavan TV:n eteen jännittämään Suomen peliä. Peli ei ollut ollenkaan niin hyvä, kuin Venäjää vastaan. aluksi molemmat joukkueet tuntuivat hermostuneiltä ja toisen erän pilasi huono tuomaripeli, kun Suomi sai jatkuvasti jäähyjä ihan turhista jutuista.
Katsoimme peliä Hannula Karin luona ja Kari vanhin poika Mika Hannula on Torinossa Ruotsin maajoukkueen riveissä. Mika on pelannut ihan hyvin aikaisemmissa peleissä, mutta tässä pelissä hän oli varamiehenä. Oli ihan mielenkiintoista olla Ruotsin kannattajien kotona katsomassa tätä tärkeää peliä ja huusimme vuorotellen kun joukkuemme teki maalin. Ikävä kyllä Ruotsi oli tällä kertaa parempi ja meidän tunnelmat pelin jälkeen olivat aika masentuneet. Voitto oli niin lähellä, ja kuitenkin jäi saavuttamatta. Hopeakin on tietty hyvä juttu ja huomenna siitä osaa jo varmaan iloitakin.
Lauttamme lähtee tänään 08:45 ja huomenna aamulla olemme täkaisin Suomessa. Matka on ollut oikein hyvä, mutta on jälleen kerran ihan mukava palata takaisin Suomeen. Olimme matkalla melkein kuukauden, mutta se tuntui aika lyhyeltä matkalta maailmanympärireissuun verrattuna. Ennen pitkää reissuamme kuukauden matka tuntui todella pitkältä, mutta nyt kuukausi tuntuu lyhyeltä.

This is a private blog