V pracke
Jun 30, 2004
Sep 28, 2004
Dnes poobede ked sme prisli so Suzan (mojou ucitelkou surfovania) na plaz videli sme vela ludi postavat na plazi a nikoho vo vode. Tak sme sa spytali co sa deje a povedali nam zevraj je plaz zavreta. :-(
Suzan, ktora sa narodila a vyrastala na Coronade (kde stale zije, okrem toho, ze precestovala cely svet 2 krat dookola) povedala, ze este nezazila aby bola plaz na Coronade niekedy zavreta, ale pre istotu sme sa vybrali smerom k juznej plazi, lebo vlny na severnej boli naozaj velke a lamali sa tak, ze sa na nich nedalo velmi surfovat. Ako sme vsak isli smerom na juh, tie najvacsie vlny isli s nami a tak sme si povedali, ze to nejako zvladneme. Tie vlny boli este vacsie ako vcera a lamali sa tak, ze 5 metrovy stlp vody zrazu spadol na plaz.
Zachranari pobehovali po plazi a snazili sa sledovat situaciu.
Na Suzan 2 krat padla vlna, to tak ze jej poriadne chruplo v chrbtici a po asi 20 minutach sme vysli na plaz uplne vycerpani a tackali sme sa po plazi ako opiti.
Ale jednu novu vec som sa dnes znova naucil od Suzan a to bolo to, ze ked su velke vlny treba vyplavat viacej od brehu, kde sa vlny nelamu a tam cloveka vlna dvyhne do vysky nad plaz a vy sa citite ako keby vas rychlovytahom vyviezli na 2 poschodie a z vrchu sa pozerate na plaz a na vlnu, ktora vas nadvyhla sa zacne triestit za vami.
Je to cooooooooool!
Podvecer ked som sa isiel surfovat, boli este stale take obrovske vlny, tak som len lietal hore dole dalej od brehu a sledoval ako to niektorych bodysurferov perie na plazi.
Najhorsia vec je potom sa vratit naspat, lebo na ocean sa dostanete tak, ze urobite "duck dive" (podplavate bliziacu sa vlnu), ale cesta naspat je ako zoskocit z 2 poschodia na rozburenej vody a mate asi 10 sekund na to, aby ste sa zdekovali, lebo sa na vas valia tony vody z dalsej vlny.
Ale taky je zivot surferov, nie? Vecer ked som isiel na plaz (kolko krat ten Mozi chodi za den na plaz?), tak museli plavci vytahovat z oceanu zopar ludi, lebo ich prud odnasal do oceanu.
Uzivajte si to! :-)
Zachranari pobehovali po plazi a snazili sa sledovat situaciu.
Je to cooooooooool!
Uzivajte si to! :-)