Raiatea
Jun 16, 2009
Sep 16, 2015
Vi har efter en nattsegling kommit till Raiatea den näst största ön i Franska Polynesien. Idag besökte vi den största och heligaste kultplatsen Mare i Polynesien. Där finns massor av stenlämningar men naturligtvis inga av trähusen kavar då den är från 1400 AD.
När de första européerna kom hit på 1700-talet företogs människooffer och platsen var smyckad med huvudena från fallna krigare.
Polynesierna var otroligt skickliga sjöfarare och hade en mängd olika kanoter för olika ändamål. Från de enklaste med en utriggare till stor 25m långa dubbla kanoter med hus och 2st master med segel.
På eftermiddagen flyttade vi till nästa vik (Faaroa) och tog dingen och körde 1 km innåt land. En fantastisk grönska men mycket djurfattigt då det ju inte finns några inhemska däggdjur och mycket få fåglar.