Otrā diena - Ronneby
May 13, 2010
May 16, 2010
Vakarā pirms izbraukšanas no Kalmāras uz Ronneby, kur mūs laipni piekrita uzņemt mūsu draugi, paziņojam par savu potenciālo ierašanos, kas būšot aptuveni pēc stundas. Uz jautājumu, ko gribēsim vakariņās - kaut ko kārtīgu vai vieglu, atbildam, ka vieglu. Rezultātā mūs sagaida sautēta vista ar burkāniem, kartupeļi, salāti utt. Nez kas būtu bijis, ja mēs būtu izvēlējušies kārtīgās vakariņas?
Vakars tiek aizvadīts sarunās un laiks paskrien nemanot, gulēt dodamies tikai ap kādiem 2:00 naktī, kad jau acis krīt ciet, jo iepriekšējā "vakarā" biju aizgājis gulēt tikai 4:00. Nākamajā dienā draugiem lekcija, bet laimīgā vai nelaimīgā kārtā mēs noguļam līdz viņu lekcijas beigām, kas ir 12:00. Tālāk dodamies apskatīt pilsētu, kas ir maza, tikai ap 11000 iedzīvotāju, nu gluži kā mana dzimtā pilsēta. Mūsdienās klusa un mierīga, tā apvīta ar ne pārāk patīkamu vēsturi - 16. gadsimtā te notika viena no asiņainākajām kaujām starp zviedriem un dāņiem, kad zviedri atnāca un brutāli nogalināja visus dāņus. Mūsdienās cilvēki par to vairās runāt, tomēr vēsturi neviens izmainīt nevar. Uzkāpjam vietējā kalnā, kurā atrodas ūdenstornis, lai atrastu tuvumā esošu kešu. Pēc apraksta likās jau, ka būs jārāpjas ūdenstornī, bet "par nožēlu" tas bija paslēpies turpat blakus esošajos krūmos, no kuriem varēja pārredzēt teju vai visu pilsētu. Vakarpusē dodamies uz Karlskronu nelielā ekskursijā un vakariņās. Interesanti, ka šajās pilsētās diezgan populāras ir magnolijas, kas Zviedrijas dienvidu pusē jau uzziedējušas.