Na poti čez Atlas
Dec 24, 2011
Jan 01, 2012
Na poti proti puščavski pokrajini prečkam razgibano gorovje srednjega Atlasa, prepredeno z gostoljubnimi berberskimi vasicami. Obnemim ob jezerski tišni in opazujem opice v cedrovem gozdu. Na poti se čudim anomaliji, kateri pravijo kar mala Švica.
Čez visoke prelaze me pot vodi mimo nomadskih šotorov in ujamem pogled pastirja, ki dneve preživlja s svojo čredo.
Kosilo v kaotični podeželski restavraciji.
Tudi naprej me spremljajo slikoviti in razgibani pogledi a kaj kmalu spoznam kaj pomeni 'druga stran Atlasa'. Pokrajina se zazdi veliko bolj opustošena, a reka Ziz je dala življenje in ustvarila mezopotamske pogoje za vsakdanji kuskus. Spreminja se tudi arhitektura, ljudje…dežela kaže povsem nov obraz.
Pomudim se ob razgledu na prve palmerije, ksarje in kasbe. Mimo turkizno modrega akumulacijskega jezera in legionarskega tunela pridem do Erfouda.
Kosilo v kaotični podeželski restavraciji.