Penrith 3+4
Jul 17, 2010
Dec 22, 2010
Inmiddels alweer 2 weekjes verder. Nog 2 weken te gaan en dan ben ik klaar met mijn coschap en kan ik lekker gaan rondreizen! Heb ik heel veel zin in :)
De afgelopen twee weken waren prima op mijn co-schap. Niet veel bijzonders over te vertellen eigenlijk. Ze laten me steeds meer zelf doen, dus dat is wel leuk. Vooral op de postnatal ward (baby-afdeling) waar alle pasgeboren baby's onderzocht moeten worden, word ik gewoon als volledige kracht ingezet dus dat is wel heel leuk. Het blijft nog steeds wel zoeken naar leuke en leerzame dingen om te doen, maar daar raak je aan gewend. Weet nu tenminste waar en bij wie ik moet zijn :p
Afgelopen vrijdag waren de Sydney studenten klaar met hun coschap dus komende week heb ik het rijk voor mij alleen op de afdeling en mijn laatste week ga ik naar de Neonatale intensive care.
De afgelpen twee weken had ik ook gezellig een huisgenootje. Leuke Ierse meid, die in Penrith was voor chirurgie. Ze was met 2 vriendinnen die in een nog groter appartement in hetzelfde blok zaten dan wij, dus 's avonds zaten we met name daar. Woensdagavond voor het eerst Penrith by night gezien. We gingen uit eten om hun laatste avond te vieren. Eten was prima, maar het wordt er 's avonds helaas niet bruisender op dan overdag.
Helaas was ze er maar voor 2 weken, dus ben benieuwd of ik morgen weer een nieuwe roomie krijg.
In de weekenden ben ik weer volop weg geweest. Het eerste weekend naar de Blue Mountains en het tweede weekend weer naar Sydney!
Blue Mountains was supermooi! Ongelooflijk hoeveel verschil er hier in de omgeving zit als je een klein stukje een andere kant op rijdt. Op vrijdag heeft een van de andere studenten me naar Katoomba gebracht, via Leura en Echo Point voor de 3 Sisters. Zaterdag ben ik op eigen houtje gaan wandelen in de Blue Mountains. Ontzettend mooi, op allemaal kleine en vooral heel stijle paadjes en trappen. Denk dat ik die dag ongeveer 80 foto's heb gemaakt en dat terwijl ik in de 4 weken daarvoor niet verder dan 140 ben gekomen :p
Eerst de Prince Henry Cliff Walk naar de 3 Sisters waar je ook 'op' kunt (eigenlijk op een klein richeltje van de 3 sisters maargoed erop), daar de Giant Stairway naar beneden gewandeld. Dit is een heel smal, stijl trappetje van 900 treden naar beneden het dal van de Blue Mountains in. Ik moest van mezelf bij elke look-out met gammele reling even kijken, dus denk dat ik na die dag officieel van de hoogtevrees genezen ben. Wel echt geweldige uitzichten! Ook leuk dat je gewoon 45 minuten kon lopen zonder ook maar iemand tegen te komen. Snapte toen ook waarom ik me 's ochtends moest intekenen toen ik wegging met wat je ging lopen, wanneer je terug zou zijn en je telefoonnummer. Eenmaal beneden via de Federal Pass Walking Track langs allemaal watervalletjes en de Katoomba Falls naar Scenic World. Hier zou een mooie boardwalk zijn en kabelbaantjes met mooi uitzicht. Ik ben er snel weer weggegaan. Compleet volgepakt met toeristen en de boardwalk stelde niets voor in vergelijking met het stuk dat ik daarvoor had gewandeld, dus heb de overvolle kabelbaantjes ook maar laten zitten en ben maar met de Furber Steps weer naar boven geklommen. Op de Giant Stairway liep ik lekker naar benden over de smalle stijle treden en kwam ik allemaal mensen tegen die omhoog aan het klimmen waren. Ik dacht toen nog je bent toch achterlijk als je dat hele stuk omhoog gaat lopen?? Naar beneden lopen en dan gewoon met zo'n kabelbaantje naar boven is veel beter. De Furber Steps was net zo smal, stijl en lang als de Giant Stairway en dit keer was ik de sukkel die hem naar boven klom :p Na 6 uur wandelen en klimmen kwam ik helemaal kapot aan in het hostel en plofte ik neer op de bank waar ik naast me ineens Nederlands hoorde. Eerste keer in 4 weken dat ik weer Nederlanders tegenkwam. Heel grappig, want we bleken uiteindelijk met zijn 5en en voor dat moment kende niemand elkaar nog. Deze puur Nederlandse gezelligheid moest natuurlijk naar behoren gevierd worden, dus hebben we 's avonds in het hostel hutspot met worst gemaakt haha. :)
Zondag ben ik op een tour naar de Jenolan Caves geweest. Dit zijn de oudste open grotten ter wereld ontstaan doordat het gebied duizenden jaren geleden een oppervlakkig deel oceaan was met koraal. Nu zijn er verschillende grotten compleet gevuld met kristal. Heel bijzonder om te zien. Ik ben naar de Orient Cave geweest, want dat was volgens het hostel de mooiste. Eenmaal daar bleek dit inderdaad de populairste grot, met name ook omdat er op dat moment voor het eerst in 5 jaar weer water onderin de grot stond wat heel bijzonder schijnt te zijn.
Afgelopen weekend ben ik weer naar Sydney geweest. Blijf het echt een fantastische stad vinden! Heb Darling Harbour nou al meer dan 20 keer gezien en toch vind ik het nog elke keer bijzonder als ik er naartoe loop. Vrijdag weer uit eten geweest met Jannie en zaterdag op een wijnproeverij-tour geweest naar Hunter Valley.
Heel leuk en ook weer een gezellige groep met een hippie-gids genaamd Smokey. 's Ochtends gingen we eerst naar Ku-Ring-Chase National Park. Dit is een natuurgebied waar de Hawkesbury rivier in de zee uitmondt. Hoewel het dus een stuk landinwaarts is, is het water van de rivier zout, zijn er mangroven en zwemmen er bull-sharks. Het was vroeger een groot Aboriginal gebied, dus daar ook eindelijk wat Aboriginal-rotstekeningen gezien en zelfs een oude Aboriginal 'keuken' waar ze hun speren slepen, meel maakten en kookten. Vervolgens gingen we op naar de Wijngaarden.
24 man op de tour, waarvan 16 Aziaten, 3 Americanen en 5 Europeanen. Wij hadden een leuk groepje met de Europeanen (2 Italianen, 1 Fransoos, 1 Duitse en ik) en 2 Amerikaanse meisjes, die de wijntjes wel konden waarderen (en vooral ook handelen) en het ook leuk vonden om er iets meer over te horen. De Aziaten waren een ander verhaal. Zoals bekend kunnen Aziaten niet zo goed tegen alcohol en dit werd die dag ook maar weer even goed bewezen. De eerste (en ook de leukste) wijngaard was nog niet klaar of de Aziaten waren al aangeschoten (en zoveel zat er nou ook weer niet in de glaasjes). Toen hadden we er nog 2 te gaan :p Na de laatste wijngaard hesen de Aziaten een hele krat wijn mee de bus in inclusief plastic bekertjes. Op de terugweg (17.30) ging het helemaal los. De normaal wat stijve Aziaten zaten toetertje lam aan de wijn, hossend en zingend in de bus. De gids besloot dat dit dus een ideale situatie was voor karaoke. Oftewel voorin de bus komen zitten en met een liedje meezingen in zijn microfoon. We hebben ons helemaal rot gelachen om de Aziaten. Vooral omdat wij allemaal nog broodnuchter waren en het genre muziek niet verder kwam dan Britney Spears, Lady Gaga en de Vengaboys. Hilarisch.
Aan het einde van de trip nodigde de gids de hele groep uit om 's avonds naar de kroeg van zijn broer te komen. Heel gezellig, maar heb de Aziaten niet meer gezien :p

Chick! Wat vliegt de tijd, nog maar twee weekjes coschap? Weet je al waar je daarna naar toe gaat reizen? En wat vet dat je bent gaan wijnproeven, heeeerlijk! Al even inkomen voor in Kaapstad ;). En dat park zag er inderdaad uit alsof het vele fotos waard is! nice nice! Geniet ervan! succes met de neonaten de aankomende twee weken!
Dikke kus! lief
hee kim,
wat een mooie verhalen! Supermooi park.
Waar moedt is moet een wijnproeverij in de buurt zijn! Ben heel benieuwd naar wat de eerst Australische wijn is die we mogen proeven in Januari( of eind december)
tot snel x
Mooi park en hilarisch van de Aziaten, dat die nog eens voor gezelligheid zorgen! Wat zijn de plannen voor 3(?) weken rondreizen? Ondertussen zit ik op een loungebank in Essouira, Marokko, lekker aan het strand met verfrissend drankje. Ik heb zelfs de Sahara overleefd, wie had dat gedacht. Heel veel plezier nog en succes met de laatste weekjes co-schap!
Heeeej Kimmeke!
Nice stories! Lezen lekker weg!
De tijd gaat echt snel, alweer bijna klaar me je coschap joh!
Foto's zien er waanzinnig uit!
En volgende week natuurlijk 6x zo druk omdat je bent minder bent ;-)
Je wordt vast overspoeld met werk ;-)
Ik ben net terug van Decibel Outdoor! Weekendje Beekse Bergen van gemaakt, was echt super! Nu alleen ook super moe!
Geniet ervan chick!
xx
Coole verhalen Kim!
Vet leuk om te horen... Have fun on your trip volgende weken!
Liefs, Cathy
Kim.. wat een mooie verhalen! Heerlijk om te lezen tussen de bedrijven door op kantoor.. Geniet nog onwijs van Australie!
Kim! Echt super leuke verhalen allemaal, volgens mij vermaak jij je wel en ik kan niet meer wachten om naar australie te gaan! En al je verhalen zijn natuurlijk goede inspiratie voor mij!
Hopelijk heb je ook leuke laatste weekjes co-schap nog en alvast goede reis naar zuid afrika!
Kus!