Attentie, attentie....vakantie, vakantie!!!
Sep 22, 2010
Sep 21, 2011
West bay beach resort
Hellow iedereen!
Het is ondertussen weer een tijdje geleden. Mijn mama en papa en zus krijgen geregeld een skype-update, maar dat geldt niet voor jullie. Dus ik zal jullie eens op de hoogte brengen van de gebeurtenissen. K ga dat vrij kort doen en dan kan ik stilstaan bij andere, nog veel leukere gebeurtenissen.
Ten eerste, is het tante Ilona! De meeste onder jullie weten dat al maar voor degenen die nog niet volledig op de hoogte zijn, mijn zuske is mamie geworden op 16 mei van de kleine Jente! (Ongelooflijk dat dat al bijna een maand is!) En ik kan, zo fier als ne gieter, zeggen dat een schoon kindje is! (Wel vanop foto, maar dat doet er nu even helemaal niets toe :))
Ten tweede, ik ben verhuisd op 1 juni! Ik woon nu in 6th street, op 3 blokken van "town center" ( als je dat zo wil noemen). Nu, ik ben er geweldig content. Het is een grooooot huis, we wonen er met z'n tienen. Ja, en nr 11 is op weg....Jack (de eigenaar, die er ook woont) en zijn vriendin zijn zwanger; dus nr 11 is op komst. Het is een heel gemoedelijke sfeer, rustig, iedereen doet waar hij zin in heeft. Gans anders dan in mijn eerste plaats. K ben zo gelukkig dat ik ben verhuisd, amai nog niet!!!! Als ik er even over nadenk, er woont geen enkele canadees in ons huis. Nz, australie, frankrijk, belgie (ik :D), USA en dat zal het zowat zijn, denk ik... Nu allemaal toffe mensen! Zeer zeker!!
Wat is er ondertussen nog gebeurd, oja, ik werk niet meer bij DQ. :) T heeft lang geduurd hé. K schaam me er misshien een klein beetje voor, maar ja, dat was nu precies niets om 2 jaar te doen hé. Dat heb ik ook tegen mijn bazen gezegd en ze verstonden dat perfect. Nu, ja, ik heb uiteraard fulltime uren in de Ramada, anders zou ik niet getsopt zijn bij DQ. Daar ben ik zeeeeeer blij om!
Zaterdag had ik mijn laatste shift bij DQ en mijn volgende shift in het hotel is....op donderdag. Dus dat betekent 4 volle dagen vrij. Ik voelde het kriebelen, dus ik ben vertrokken! Woehoew vakantie!!!!
Normaal gezien zouden Lola en ik gisteren en vandaag naar kelowna gekomen zijn omdat ze een doktersafspraak had hier, maar omdat ze gene geld had voor benzine enz (en waarschijnlijk ook geen goesting) wilde ze niet gaan. Ik had geen zin om dan thuis te blijven zitten, dus ik ben er op mezelf uit getrokken.
Eigenlijk was het goed dat ze niet wilde, want ik voelde dat ik het nodig had om alleen weg te gaan. Als je alleen reist, komt alles veel intenser binnen. Dat gevoel wilde ik terug voelen. Ik had het gevoel dat ik met iemand anders op reis ging, dat je niet stilstaat bij dingen, en nu kan ik ten volle gnieten van het geweldige landschap en de rust. Daarstraks toen ik terugkwam van de stad en ik reed hier door de wijngaarden, het is ongelooflijk wat een gevoel het me gaf. Zo vrij als een vogel, in zo'n mooie omgeving! O yeah!
Vorige week heb ik een tent gekocht (Outbound, backpacker 3; voor de geinteresseerden), dus ik was helemaal klaar voor het kamperen! Ze is knaloranje, en waterdicht! Ja, getest en alles! ;)
Toen ik hier gisteren in Kelowna aankwam, was het wel nogal bewolkt, maar ik hoopte dat het niet zou regenen. Nu ja, ijdele hoop, deze nacht werd ik wakker van licht gedruppel....en ik....o-ow, mijne steol staat nog buiten. Dus ik in mijn pijama naar buiten, stoel in mijnen voituur gelegd en terug in mijne slaapzak!
Opmerkzamen onder u zullen zich afvragen, huh haren auto is kocht kapot? Wel ja, inderdaad nog steeds en die staat mooi geparkeerd op de oprit in 6th street. :) Karl en een aantal anderen van de gasten zijn naar Vancouver gegaan van vrijdag tem zondag en Karl had zoiets van ja, neem mijnen auto maar. Maakt me niet uit, dus dat heb ik gedaan! Dus op zondag ben ik rond 11u vertrokken. Ervoor moest ik nog even langs DQ om ijs te gaan halen, voor in mijne koelbox, gaan voltanken (95$ armer!) en there we go!
In Revy ben ik dan bij Lucy langsgegaan. Lucy woonde ook in de B&B toen ik daar woonde in november. Het was absoluut een leuk weer zien! Veel zitten babbelen, wandeling gemaakt, iets gegeten en dan vertrokken. Ondertussen van het dan al 2:45 in de namiddag. Grappige was dat ik dan later Karl and the guys ben tegengekomen onderweg: lichten flikkeren, zwaaien! T was grappig! Oja, dat was ik bijna vergeten, k had wel hoofdpijn toen ik hier aankwam...reden: er zit een gat in de uitlaat van de auto.... en ja, dat maakt nogal veel lawaai! hihihi (dat even terzijde)
En dan een aantal uren later ben ik hier aangekomen. De camping waar ik nu ben noemen ze hier een resort...laten we het erop houden dat we in Europa andere standaarden hebben voor een resort! hahahaha Een goede municipal camping, zou kunnen doorgaan voor dit resort. Just so you know...
Nu ik heb niet te klagen, warme douches, niet veel volk, vlak aan het meer, wat moet een mens meer hebben, kan men zich afvragen. Misschien wat minder wind, want het is hier nogal winderig. :)
Dus deze ochtend heb ik lang in mijn bed gelegen! Het was aan het regenen dus ik was al mijn opties aan het bekijken/bedenken, over wat ik vandaag zou doen. Eeventjes flitste het door mijn hoofd om terug te rijden naar huis, maar die gedachte was snel weg! En en en, toen ik eindelijk opstond, stopte het met regenen! Joehoew!!! Dus ik lekker een banana pancake gemaakt, wat fruitsap, een koffietje....jajajajaja. Een schoon leven. Daarna een douchke gepakt, afwaske gedaan, al mijnen bazaar in mijn tent gezwierd (ja, ik heb weer veel te veel mee, dat komt er uiteraard van als je veel plaats heb voor gerief!) en hoppa there we go! Kelowna here I come. Oja, ik zit op ongeveer een 20min van Kelowna. Westbank noemt dat hier, als je van Kelowna komt is dat de brug over het meer over en dan een kilometer of 6. Ik zie de stad van aan de overkant van het water. Dus ik heb me geparkeerd en wandelen. Het is een hele aangename stad. Lucy had me gewaarschuwd van ja, het is wel een stad hé! Maar hier aangekomen, valt het heel goed mee. K had slechter verwacht. Zoveel te beter dus hé. Vandaag ging ik ook afspreken met Sandy, die ik vervang in de Ramada, zij is naar hier verhuisd. Door verkeerde telefoonnummers enz is het er dus nog niet van gekomen, maar hopelijk morgen wel.
So far is mijn tripje me zeer goed bevallen, het is zo geweldig om rond te kunnen rijden en zo te genieten. Echt geweldig! Vandaag had ik mijn fototestel niet mee, maar morgen zou het normaal gezien heel mooi weer zijn en dus ga ik het zeker meenemen en foto's nemen.
Morgen ga ik denk ik een luierdag inlassen. Als de zon schijnt kan ik hier gewoon blijven en genieten van het schoon weer/leven. K ga misschien wel met Sandy afspreken, maar dat zal voor een paar uur zijn en dan ben ik terug.
De campings hier staan ook vol met van die geweldig grote mobilhomes! K zal er ook morgen foto's van trekken, echt grappig. Niets is groot hier, alles kan groter! :)
Ik ga waarschijnlijk morgen of overmorgen nog een berichtje posten, zodat jullie op de hoogte zijn van mijn reisavonturen!
Vele vele groetjes! Ik ga hier eens in mijn tent duikelen en in mijne slaapzak!
Vele vele groetjes! Ik ga hier eens in mijn tent duikelen en in mijne slaapzak!