Perle ved Stillehavet

Trip Start Jun 28, 2012
1
9
16
Trip End Jul 29, 2012


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed

Flag of Costa Rica  , Province of Guanacaste,
Saturday, July 14, 2012

Vi er nå halvveis i ferien vår.  Vi nyter hvert sekund og prøver å drøye det lengst mulig, men tiden går så alt for fort!

Lørdag:  Etter frokost pakket vi bilen for å kjøre til Vestkysten - Surfernes paradis - Stillehavsperlen Tamarindo!  En tre timers kjøretur fra Arenal.  Å kjøre her i dette vakre landet gjør ingenting - det er som å kjøre gjennom botanisk hage mil etter mil.  Grønne, flotte landskap, med små idylliske landsbyer innimellom. Mye jordbruk her. Kuer beiter overalt.  Kuene her ser forresten litt rare ut.  De har hengeører (som en hund) Skal prøve å få tatt bilde av en.  Veistandarden er så som så.. men vi er jo heller ikke så godt vant med gode veier i bygdeNorge.  Halvveis til Tamarindo kjører Helge av til  en Raftingstasjon.  Oj ! vi skal visst rafte!!  OK..  aldri for sent å prøve noe man aldri har gjort før.  Det var bare oss to + padleren i båten.  Jeg må jo bare si at dette var en veldig stille og snill rafte-elv med ingen farlige stryk.  Men, gøy allikevel å suse nedover elven i jungelen.  Her fikk vi se et rikt fugleliv og apekatter i trærne.  Små "tobente" oppreiste salamandere som kunne gå på vannet var også et artig skue.  Høydepunktet var 2 stk. svæææære krokodiller som lå og solte seg langs elvebredden.  Vi kjørte helt bort til den ene.  Den lå helt stille, vi lurte først på om det var en utstillingskrokodille til glede for turistene... Helge måtte selvsagt "erte" den litt og da gikk den ut i vannet. Den var definitivt levende! Se bilder. Fikk lunsj når vi var i mål og så kjørte vi videre ca 1,6 timer, til Tamarindo. Igjen uten kart eller kompass. Helge imponerer. Vi kom selsagt frem :) Tamarindo er et kult og hipt sted med mye unge surfe-folk. Her skal vi være i 4 dager nå, før vi reiser videre til California. 

Søndag - Stille og rolig dag for oss, Ikke så mye å skrive om. Dagen startet med sjøbad og tur langs strand og bygata + en lunsj. Ellers bare vært på hotellet, lest bok ved basseng og slappa av.  Vi er ikke helt gode av magesjauen ennå noen av oss....  I morgen skal Helge på surfe-kurs...  Jeg, med min medfødte dårlige balanse, står over akkurat det.  
Godt og varmt her i Tamarindo.  35 grader i skyggen...  30 i badevannnet...  
Det liker vi

Mandag - Helge på surfeskole ! Først litt teori - så var det uti vannet.  Hadde nok vært en fordel å vært 20 år yngre og 20 kilo lettere... Men, "gamle kroken" greide å komme seg litt opp før han ble slått over av  bølgene.  Jeg sto på land og litt uti vannet  og tok bilder. Fikk meg av og til noen gode latterkuler  :)  Etterhvert greide han å stå bra tre ganger før han ga seg etter 1,5 time. Var nok litt slitsomt for ham..

Dette er noe de aller fleste kan gjøre. Det som skal til er lysten til å gjøre dette, like seg i vannet og hamye tålmodighet. Her må man ikke være redd for å drite seg ut. Le av seg selv er viktig...
Ingenting er så gøy som når man får det til. 

Tirsdag - Gårsdagen sitter i kroppen fordi vi i går kveld  ble kjent med våre hyggelige nabo'er som inviterte på sterke drinker ut i de sene timer. Hadde tenkt å leie ATV i dag, men formen tilsa ikke det. I stedet dro vi på biltur til Playa Negra, den sorte strand.  Nok et nytt paradis åpenbarte seg for oss da vi var fremme.  Bildene tatt herfra sier vel sitt. Her var det ville apekatter i mangotrærne. Etter sjøbad og lunsj, syntes vi at dette ble en fin formiddag. Skal avslutte dagen med et bedre måltid i gourmet-restauranten som er her på hotellet.  

Siste dag i MellomAmerika i dag. Litt vemodig for vi har hatt det så fantastisk flott her.  I morgen drar vi til Los Angeles. Det blir noe helt annerledes. 
Slideshow Report as Spam

Comments

Vigdis on

Så mange flotte bilder.. spennende steder. Fikk veldig lyst til å reise i mellom-Amerika.
Kos dere masse.. og gleder meg til dere kommer hjem og til fyldige oppdateringer på togturen vår. Jammen godt vi har såpass lang reise til jobb!
Klem fra meg

Gitte on

Kan det være fotoshop?? helge som trener på stranden og lidd til litt vann under :-)
Neida Helge, du er flink du :-)
Gleder meg til neste runde med bilder :-) klem

Vigdis on

Stilig.. tøft gjort Helge! Flott stil!

Liv W on

Så synd det er over med mellom-Amerika. Det har vært SÅÅÅÅ utrolig gøy å "være med" på reisen. Dere kunne jo laget en egen reisebok med så flotte bilder og super tekst !!

Add Comment

Use this image in your site

Copy and paste this html: