Badlands er ikke så bad endda....

Trip Start Jul 19, 2007
1
8
15
Trip End Aug 14, 2007


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of United States  , South Dakota
Saturday, July 28, 2007

Vi har nu tilbagelagt virkelige, virkelig mange miles i landskaber spækket med majs, majs og atter majs.
De kære farmers er så glade for majs, at de sågar har lavet et (rædselsfuldt, men som de selv er ret stolte af) Corn-Palace i Mitchell, South Dakota. Og South Dakota er staten, som vi nu er kommet til.
Efter Missouri River forvandlede landskabet sig markant, fra noget der ligner Danmark, til ægte prærielandskab - fantastisk. Endelig nåede vi den storslåede natur, som vi nok har savnet en lille bitte smule. Staten her kalder de "Big sky country" og vi forstår hvorfor...... så meget prærie, så stor himmel og så meget ingenting - facinerende.

Vi kørte til Badlands National Park og så imponerende klippeformationer og fantastisk smukt landskab.Vi har kørt igennem "Praire Dog Town"; en kæmpe "by" beboet af tusindvis små, nuttede præriehunde, (minder dog ikke meget om hunde, nærmere om små fede egern, men dog ret charmerende) og horder af store, stærke Buffalos - på behørig afstand.

Vi glæder os nu til endnu flere store naturoplevelser..........in the wild, wild west......PS. Hvis nogle af jer har hørt om et gigantisk brokolaps i Minneapolis, så er vi langt forbi Minneapolis!
Slideshow Report as Spam

Comments

2102
2102 on

Broer og majs og BADlands og bakker..
Hej Heftø'er.

Pyha, hvor er jeg GLAD for at læse at I ikke var i nærheden af dén bro... Med det samme jeg så det i nyhederne har til morgen, tænkte jeg 'hvor fanden ligger Minneapolis??' (så meget for min USA-geografi) og da jeg kom ind på jeres log ku' jeg jo se at det lå skræmmende tæt på jeres rute... Ja, det kan da godt være at I i virkeligheden slet ikke har været i nærheden i det, men på kortet ser det ud som om I er kørt lige forbi..!! Så det var rart at logge på og konstatere at det i hvert fald ikke var jer, der på nogen måde var tæt på... Det havde ikke været sjovt at skrive til jer at så skulle gå og vente på at høre fra jer senere - - det ville ha' været en LANG og ikke særlig morsom ventetid... Men virkelig godt at vide at I 'bare' kører rundt midt ude i 'ingenting' (det flotteste ingenting jeg nogensinde har set!!!!).

Sig mig engang - de veje, I kører på - er det grusveje ligesom på majs-billedet, eller er det 'en sidevej' I er kørt ud på til ære for de kæmpe majsmarker??? For selv om I har en FED bil, forestiller jeg mig ikke lige at det er bumpede, hullede grusveje, man har lyst til at køre 1000-vis af miles henover... Bortset fra det synes jeg næsten at jeg kan høre en 'cornfield-farmer' stå ude på sin mark og vrænge en lang historie af om majs...

Jeg har - ved at se på billederne - fået en god idé!!:
Ude i de dér Badlands ser der ud til at være ret god plads - og herhjemme mangler der jo plads i f.eks. fængslerne.. Og så var det jeg tænkte at man jo ku' gi' de indsatte en enkeltbillet (og en bustur) til Badlands og sætte dem af et sted meget LANGT fra vejnettet (så de kan starte deres nye liv dejligt uforstyrret) - og så ku' de jo gå og hygge sig dér. Der ser jo dejligt TØRT ud, så hvis de husker deres knive og andre våben men glemmer deres vanddunk - nå ja, så må de jo bruge de ting de har når de er sammen... og så sker der jo nok ikke de store 'katastrofer' ved det...if you know what I mean...
Jeg synes det var en temmelig god idé, må jeg nok indrømme...

De billeder I har sendt fra Badlands - helt ærligt - det ser ud som om I står OPPE på toppen af de dér kæmpe klippe'bakker'?? Det ligner ikke lige et sted, hvor man pløjer en vej op igennem og jeg forestiller mig det ville kræve bare lidt mere end end par Converse og et par smarte solbriller at kravle derop - så hvordan har I fået taget de billeder?? Der kører vel heller ikke en lift op, eller hva'???
Ja, jeg spørger måske dumt, men jeg kan ikke rigtig se for mig, hvordan I har gjort det!!!!
Det er for øvrigt svært at forestille sig hvor store/høje/brede/lange, de forskellige landskaber er.. man kan bare forestille sig at det er STORT!!!

Jeg kan for øvrigt ikke rigtigt få dateringen på jeres log til at passe. Så vidt jeg ved, er det da den 3. august nu, og dén bro er da lige styrtet sammen, men ifølge loggen har I allerede den 27. juli (altså en hel uge tidligere!) kommenteret ulykken i Minneapolis??? Meget mærkeligt... Nå, hvad forstand har majs-bønder på internet???

Mikkel - jeg synes det er ret cool at du lige har 'gnasket' en 800 siders bog igennem på så få dage...!! Så kan man jo selv gætte hvad du har lavet al dén tid I har brugt i bilen...

Og Lærke - er du ikke ved at være lidt ør i hovedet af alle de ting, du ser og oplever??? Jeg mener - du kom direkte fra den kæmpe Gymnastrada, fik lige en halv nats søvn, og så var det afsted til USA og alle oplevelserne derovre!!! Jeg forstår godt hvis du føler dig lidt 'bims' inde i hovedet!! Men jeg håber at der er 'plads til det hele' mellem ørerne!!!

...og at I alle har det godt derude på de store vidder.. Fortsat rigtig god tur!!


Mange kærlige hilsner og kram til alle herfra - Dorte.

Add Comment

Use this image in your site

Copy and paste this html: