Allerede overvaeldet
Jan 18, 2010
Mar 31, 2010
Torsdag morgen stod vi tidligt op, da vi skulle starte vores Kiwi Experience tur, som ville hente os kl 7.50. Kiwi Experience er et busselskab paa samme maade som Greyhound i Australien, men hvor Greyhound blot transporterer en fra A til B er Kiwi Experience langt mere en "tur" man folger rundt. De booker overnatning og aktiviteter for passagererne, og mellem byerne stopper man for at se forskellige natursevaerdigheder osv. Jeg tror det er en meget god maade at opleve New Zealand paa, naar det er forste gang man er her, men man har selvfolgelig langt mere frihed med et selskab som Greyhound. Desuden er Kiwi Experience en meget god maade at mode andre rejsende paa, da folk jo folger den samme tur rundt, selvom man selvfolgelig kan staa af i alle byerne og blive et par dage ekstra, hvis man har lyst. Vi har taenkt os at folge turen rundt her paa nordoen (den forste uge) og saa tage nogen "fridage" indimellem, naar vi kommer sydpaa. Vores guide paa Kiwi Experience bussen hedder Flee (rigtigt Felicity) og hun ligner bare ikke en, der hedder Felicity. Hun er meget sod, men snakker ufatteligt meget, selv tidligt om morgenen, naar man bare har lyst til at sove videre i bussen.
Vi startede dagen med at besoge Kiwi Experience kontoret i Auckland, hvor vi fik lavet et udkast til en rejseplan for resten af vores tur her i New Zealand. Derefter korte vi op til Mt Eden, hvor der var en fantastisk 360 graders udsigt over Auckland by. Byen er utrolig flad (ingen hojhuse), da kiwierne gerne vil bo taet paa jorden med store haver. Ved Mt Eden var der ogsaa et stort vulan-krater i jorden (tilgroet med graes), det saa vildt ud!
Herefter korte vi et godt stykke tid inden vi standsede i byen Thames for at spise frokost. Vi korte videre til Coromandel Peninsula, hvor vi skulle paa - vores nok sidste - strandtur paa denne rejse. Stranden her er kun tilgaengelig via kajak eller en laengere gaatur, og jeg valgte den (gratis) gaatur paa ca. 45 minutter. Det gjorde dog ikke noget at turen var lang, da omraadet nok var det smukkeste sted, jeg nogensinde har set. Ved stranden var der bare laekkert. Det var en meget lille "secluded" strand, men alle fra bussen var selvfolgelig gaaet derned. Her laa vi i et par timer inden vi gik tilbage til bussen og korte videre til byen Mercury Bay, hvor vi skulle overnatte. Vi fik et billigt og godt maaltid paa vores hostel (spaghetti bolognaise), og derefter sad vi bare og spillede kort (femhundrede) med et dansk par, der ogsaa rejser med Kiwi Experience. Vi naaede ikke at spille faerdig, men gaet hvem der forte, da vi stoppede spillet. (mig).
Vi skal lige vaenne os til, at temperaturen her i New Zealand er en del anderledes end i Australien. Naar vi kommer ned paa sydoen er vi nok nodt til at finde de lange bukser frem permanent!