Puerto Madryn
Oct 04, 2009
Apr 25, 2010
Hola,
De afgelopen 3 dagen ben ik in Puerto Madryn geweest, een stad gevestigd door Welshmen. Ik had een nachtbus vanuit Bariloche dus voor de nodige beweging een fiets gehuurd en naar Punta Loma gefiets waar zich een kolonie zeeleeuwen bevind. Het was een strand tussen cliffs dus je kon de zeeleeuwen alleen van een afstand zien. De territoriale gevechten tussen de mannen waren wel leuk om te zien.
De dag erna had ik een tour om walvissen te bekijken vanuit Puerto Piramides een klein havendorp op peninsula Valdes. Eerst wat rondgereden op het schiereiland om daar de flora en fauna te bekijken. Er lopen een soort struisvogels en lama´s rond. Aan de kust was ook een kleine kolonie pinguins, maar er was niet zoveel beweging te zien aangezien ze aan het nesten waren.
Het hoogtepunt van de dag was op het einde. Met een boot de zee op om walvissen te zien. Het zijn Southern right whales (=zuidkaper) die naam hebben ze gekregen omdat ze vooral aan de oppervlakte zwemmen en daardoor goed (right) te vangen zijn. Ze zijn nu beschermd en vormen een touristiche attractie.
Ze komen dus heel dichtbij de boot, op ongeveer 2 meter afstand dook er 1 op en met 15 meter lengte zijn ze net zo groot als de boot, indrukwekkend dus.
Een paar waren sprongen aan het maken, heel mooi maar moeilijk vast te leggen op de camera. Op 1 foto is het net een beetje te zien.
Vandaag ben ik naar Punta Ninfas geweest om daar zeeolifanten te bekijken. Het is geen reservaat dus je kan er zo naast gaan liggen. Er waren alleen geen volwassen mannen, die zitten gedurende deze periode op de oceaan. De bullen worden tot 6 meter lang en wegen 3000kg. Ook kunnen ze tot 1500 meter duiken. De jongere zeeolifanten waren nog steeds groot om te zien en ze maken een geluid alsof je een harde boer laat maar dan met meer volume.
Morgen vlieg ik naar Puerto Iguazu, even geen lange busreizen meer, om daar de plaatselijke watervallen te bezichtigen. Vandaaruit ga ik naar Brazilie dus de laatse dagen in Argentinie zijn aangebroken. Tot zover Puerto Madryn.
saludos,
Geert
saludos,
Geert

pkaa!
Ha die Geert,
Nou je hebt al veel gedaan en gezien zeg in deze eerste 2 maanden.
Ook heel leuk die foto's erbij.
We zullen het vanavond bespreken en aan Sinterklaas vertellen.
Hartelijke groeten, Ben en Geri