Fiery Furnace

Trip Start Jun 22, 2007
Trip End Jul 25, 2007

Flag of United States  , Utah
Sunday, July 13, 2008

Je kunt een nationaal park op verschillende manieren bezoeken. Door er met een auto langs/door te rijden, het raampje open te doen en foto's te maken. Door er af en toe uit de auto te stappen, door er een wandeling e maken of door er een wandeling met een ranger te maken. Dat laatste hebben we al in Mesa Verde gedaan en vandaag hebben we de bekendste wandeling van Arches National Park gedaan, een wandeling door het Fiery Furnace gebied. Gisteren hebben we kaartjes daarvoor gekocht en vanmiddag om 1600 uur begint de wandeling. Vorig jaar al wilden Koen, Marlies en ik de wandeling doen maar de belangstelling is zo groot voor deze wandeling dat er toen binnen de drie dagen dat we in Moab waren geen vrije plekken beschikbaar waren. Vandaag om 1600 uur dus wel. De wandeling wordt twee keer per dag gehouden, ochtends vroeg en in de namiddag, alles vanwege de hitte. Bij het kopen van de kaartjes wordt al uitgelegd aan de hand van foto's dat het een stevige tocht is. Je moet veel water, goede schoenen en een goede gezondheid meenemen want er zit veel klimmen en klauteren in de wandeling, er is zelfs een stuk bij waar je met je rug tegen de ene muur en je voeten tegen de andere muur een stukje voruit moet zien e komen. Foto's hebben we hier helaas niet van omdat we onze handen even ergens anders voor nodig hadden.
Vandaag hebben we eerst uitgeslapen, wat verslagen gemaak, een filmpje gekeken, wat boodschapjes gedaan en gezwommen, ieder waar hij/zij zin in had. Zelf bel ik even Marlies in Renesse, goed om even haar stem te horen, Ilse heeft ook even contact met haar ouders, alles via internet die hier in het La Quinta hotel waar we zitten prima geregeld is.
Om 1400 uur nemen we bij Denny's een lunch zodat we 1600 uur klaar staan en nog uitgerust zijn. De wandeling is best wel zwaar, hij duurt drie uur waarvan je een behoorlijk stuk stil staat om naar de ranger te luisteren, maar er zitten ook stevige stukken klimmen en klauteren in, vaak ook door spleten en over steile rotsen. Toch is het alemaal goed te doen, je moet alleen geen lichamelijke problemen of erge hoogtevrees hebben en veel water drinken. De ranger legt uit hoe de arches ontstaan zijn, wat voor dieren er leven en nog veel meer over het gebied. We halen alle vier de eindstreep van de wandeling (dezelfde ochtend was er nog iemand gerepatrieerd!) en vinden het toch wel een bijzondere ervaring. Zo ervaar je toch het beste een National Park. We snakken naar afkoeling dus gaan we om 1900 uur snel naar het hotel, zwemmen nog even en werken dan bij een steakhouse een T-bone steak of New York steak naar binnen. We zijn het er over eens Arches is een mooi park en deze wandeling hadden we niet willen missen. Gedurende de wandeling hebben we veel foto's genomen, veel daarvan zijn hieronder te vinden omdat , Misschien wel te veel, als dat zo is sla ze dan maar over.