Het slipje van Venus
Jul 12, 2010
Sep 30, 2011
'She's in town mates, she’s in town.’ Onze taxichauffeur in Sydney was er helemaal nerveus van. Over wie de beste man het had was ons een raadsel, maar ‘ze’ was dus in Sydney. Niet veel later wandelden we door deze heerlijke stad aan het water. Toen een klein vliegtuigje boven ons een grote ‘O’ in de lucht cirkelde, werd het ons langzaam duidelijk: het was de O van Oprah. Oprah Winfrey doet een merkwaardig soort afscheidstournee over de wereld, en nu was ze in dus Sydney. Oprah op een podium bij de beroemde Sydney-opera, Oprah in een raar pakje op de beroemde Sydney-brug, Oprah-T-shirts in de winkels en Oprah-vlaggen langs de boulevard – het moet toch niet gekker worden.
Australian Open
Voor de Ozzies was Oprah’s bezoek een vrolijk lichtpuntje in een zomer die maar geen zomer wil worden. Overstromingen, een orkaan, de eerste bosbranden: de natuur geeft Australië dit jaar een flink pak slaag. En dan was er ook nog de relatief frisse Australian Open, waar Hewitt (een Ozzie) bovendien al in de eerste ronde werd uitgeschakeld (al is Lleyton hier zeker niet populair; ze vinden hem maar een ordinaire druktemaker).
En wie waren er nog meer bij de Australian Open in Melbourne? Precies, uw eigen reisverslaggevers. We hebben Hewitt niet zien spelen, maar wel Australiës echte trots: Sam Stosur. En Roddick, en Henin, en Monfils, en Ferrer, en vooral: Venus Williams. Zit je met je verrekijkertje in de Rod Laver Arena naar een levensechte Venus te loeren, en dan schrik je je toch het lazarus: Venus heeft geen slipje aan! Nee echt, kijk jij dan. Verrek, ik kijk echt recht in haar bilspleet! Het bleek een soort huidkleurig pantyslipje, maar Venus is echt heel vreemd, en haar moeder ook in het echt héél eng!
Alpen
Maar goed, we zijn dus nog steeds in Australië. We begonnen onze eigen tournee in Sydney. We reisden in ons poepgezellige campertje langs de prachtige kust naar Melbourne. We maakten een klein uitstapje naar Bassie in Tassie. We ‘deden’ de waanzinnige Great Ocean Road. We omzeilden wat overstromingen en reden door en over de Australische Alpen (jazeker, die hebben ze hier), om via de ‘Blue Mountains’ weer in Sydney uit te komen.
Dan ben je dus opeens bijna tweeënhalve maand verder, en dan heb je waarschijnlijk nog niet eens een vijftigste van Australië gezien. Toch hebben we goed kunnen zien dat zoveel clichés over het land gewoon waar zijn. Ze zeggen hier écht om de haverklap dingen als ‘good day mate’ en ‘no worries’. Mannen dragen hier écht van die Crocodile Dundee-hoeden (en heel veel tattoos en grijze sikken). En inderdaad ja, ze hebben hier écht heel veel kangoeroes. En wat ook echt waar is: Oprah was here!
De foto’s
Wil je zien hoe mooi een vijftigste van Australië is? Kijk dan hier http://nicolekeijser.smugmug.com/Travel/Australia-New-South-Wales/12714546_JBrnq#1169164023_64JfS
Tot later, want we moeten nu snel naar Nieuw-Zeeland!
No worries!
Eduard & Nicole
Australian Open
Alpen
De foto’s
Tot later, want we moeten nu snel naar Nieuw-Zeeland!
No worries!
Eduard & Nicole

Mooi verhaal weer. Chris en ik hebben net de foto's bekeken. Zitten echt weer prachtplaatjes tussen! Groetjes van kantoor:)
Hoi lieverd,
Ik word helemaal rustig van die prachtige foto's. Zelf vanachter mijn computer bespeur ik enige innerlijke rust als ik naar deze foto's kijk, zelfs al hoor ik de kinderen boven gillen......kan Julius mee op jullie volgende reis? Hij vond de kaart met de kangoeroes erg indrukwekkend. Dikke kus Annie
Ik bedoel natuurlijk lieverds.....