Turtle bay

Trip Start Jan 09, 2006
Trip End Mar 16, 2006

Flag of Mexico  ,
Tuesday, January 24, 2006

Ik zit nu in een gehucht aan de turtle bay, het is een vissersplaatsje aan een grote baai, omringd door oud en kaal vulkanisch gesteente, en rotsen. Het is een stoffig plaatsje, geen verharde wegen, maar wel leuke huisjes onder wat struiken die in rode bloei staan. De mensen begroeten je beleefd en vriendelijk en zijn altijd bereidt je te ergens mee te helpen.

We hebben 3 dagen gezeild om hier gisteravond te ankeren. De eerste dag was wat heftig, stevige bries en een verwarde hoge deining, gevolg zeeziek. Na wat gekots etc ging het beter, daarna echt genoten van dit rak. Je moet slapen in een aparte kooi, waaromheen je een zeiltje spant, aangezien alles hier aan een ernstige vorm van schaalvergroting lijdt, zijn de golven ook hoog, en je wilt je kostbare slaaptijd niet verknoeien door uit je kooi te mieteren.

In de verte walvisfonteinen gezien, een enorme school dolfijnen die de boot op 100 meter passeerden, wat zeehonden. Af en toe ´s nachts een grote cruiser. De wachten verlopen goed, 3 uur op, 3 uur af, dat gaat prima. Het regent sterren ´s nachts, het is zo helder dat je nog steeds goed zicht hebt, ook al is er geen maan. Ook is het nu wat minder koud, de eerste dag zat ik met mijn thermisch ondergoed, twee broeken, twee truien met een deken om te sturen.
Ik ben tevreden dat we onderweg zijn, de verhouding onderling verloopt goed en het leven aan boord bevalt me prima, het is een onbeschrijvelijke gebeuren als je in die sterrenregen aan het roer zit, luisterend naar de vespers van Rachmaninof uit je mp3, een gevoel alsof je oplost in het Grote. Om op hetzelfde moment weer heel aards de navigatie te doen, of het zeil wat te trimmen.

Aan de boot schjnt nog steeds het een en ander te moeten mankeren, gister deed de ankerlier het dus niet, gevolg een Haddock achtig gevloek van Floyd, die bij tegenslag een half uur nodig heeft om daarbovenop te komen. Ik laat het maar van me afglijden, ik wil echt deze prachtige omgeving absorberen, die enorme zee, de ruimte. Het zeilen gaat goed, we hebben redelijke wind en doen zo´n 6 knopen overdag. ´s Nachts zeilen we met de motor, en met het grootzeil gehesen doen we 5 knopen.
Gisteren was een beetje een pechdag, dag nummer drie op zee, en Floyd verloor zijn dure zonnebril, we kregen een scheurtje in het grootzeil, en die ankerlier.. hoort er allemaal bij. Vanochtend om 7 uur, na een heerlijke slaap van 8 uur opgestaan, heerlijk ontbijt. Daarna hebben we water ingenomen, de vissers komen met bootjes langs om hun diensten aan te bieden. Omdat Floyd eigenlijk niet meer durfde aan te meren aan de pier, hebben we handmatig, dmv grote vaten het water ingenomen. Gevolgd door diesel, en straks ga ik in het dorp nog wat boodschappen doen. Onze volgende stop ligt 400 mijl verder weg, dus er valt nog het een en ander te provianderen.

rietw
rietw on

voorbij de horizon
Je bent wel aardig je grenzen aan het verleggen, zowel horizontaal als vertikaal. Je verslagen zijn leuk om te lezen en het is een behoorlijke uitdaging voor deze zeiler thuis.
Blijf op de hoede, liefs van het thuisfront.
Riet

pietdouma
pietdouma on

Wiegen door moeder aarde!
Zondag 29 januari
Beste Dirk, helaas zag ik dat mijn vorige bericht aan je niet is doorgekomen, dus heb ik opnieuw ingelogd op je mooie site. Wat een goede mogelijkheid om via deze site je avonturen te delen met anderen Dirk. En wát een prachtig avontuur heb je gekozen in je leven. Vastberaden om je leven een wending te kunnen geven ben je in het onbekende gedoken en dat is bewonderingswaardig en verdient alle support.Laat je heerlijk wiegen door moeder natuur Dirk en veilige vaart toegewenst!! Hier is het hartje winter met stevige vorst, denk daar maar aan als je het warme zonnetje op je bast voelt!! Hartelijke groet van Piet en Elize

Add Comment