Mole Poblano
Apr 24, 2009
May 23, 2009
Eerste uitdaging van de dag..Mexico City uitgeraken. Dit blijkt aardig mee te vallen. We hebben natuurlijk de 'chance' dat er met de zwijnengriep niemand buiten komt hier en dat het ook nog eens zondag is.
Eindbestemming van onze eerst rit is de havenstad Veracruz met een tussenstop in de koloniale stad Puebla.
Tegen de middag arriveren we in Puebla.

Net op tijd om een hapje te eten op de levendige Zocalo (zo noemt men in Mexico het centrale plein van de stad). Met op de achtergrond de muziek van een symfonisch orkest dat hier 's zondags speelt en met zicht op de kathedraal verorberen we een bord 'Mole Poblano'. Een typisch gerecht van hier met kip en chocoladesaus, dat je bij ons ook wel eens wil vinden 'bij de Mexicaan'.
Rond 17u arriveren we in Veracruz. Bij het uitstappen overvalt de warmte en hoge vochtigheidsgraad ons..Na 2 minuten wandelen, baden we in het zweet. Na een verfrissende douche en het bekijken van de laatste nieuwsberichten, zoeken we nog iets om de innerlijke mens te versteken alvorens er vroeg in te kruipen. Een bezoek aan Veracruz City zal voor morgen zijn...
Tegen de middag arriveren we in Puebla.