Halong Bay

Trip Start Aug 10, 2010
Trip End Oct 11, 2010

Flag of Vietnam  ,
Friday, August 13, 2010

Na een zweterige nacht in het 'Thu Giang guesthouse' in Hanoi, waar wel airco te bespeuren was maar niet werkte wegens niet genoeg betaald, maakten we ons klaar voor ons uitstapje naar Halong Bay met één overnachting op de boot en twee dagen op het water. Spannend…. Na een busrit van ongeveer drie uur kwamen we aan in de baai en stonden we onmiddellijk versteld van de vele wachtende toeristen. Na een kleine twee uur varen, kwamen we terecht in een oase van rust. Ons bootje werd omringd door grote rotsen die torenhoog uit de zee staken. Dit was wonderbaarlijk, al was het weer helemaal niet zoals het hoorde te zijn. Zo iets moois hadden we nog maar zelden (lees nooit) gezien. Na een uitgebreide en lekkere lunch, gingen we een grot gaan bezoeken. ‘We’ zijn een groep van 14 (enkel) Europese toeristen. Er waren Spanjaarden, Fransen, Italianen, en ja maar liefst 5 Hollanders aan boord. We stapten doorheen de verschillende plaatsen die de grot verborgen had. Deze waren wel mooi, maar we hadden er meer van verwacht. Na het trainen van onze benen, was het de buurt aan onze armen. Het was ‘kajak-time’, gevolgd door een frisse duik in het water. Al snel werd het zeven uur en mochten we onze voetjes onder tafel schuiven voor een lekker avondmaal. Genietend van de zonsondergang konden we nu reeds besluiten dat dit al een topuitstap was geweest. De sfeer werd nog beter en beter en met een karaokeetje als afsluiter kon het niet meer stuk. Jullie moesten ons horen zingen, twee nieuwe popsterren zijn gelanceerd! Maar het leuke van al was dat iedereen ongegeneerd het "beste" (eigen interpretatie) van zichzelf liet horen! Maar al snel werd het tijd om ons naar onze kajuit te begeven. We hadden ons verwacht aan een donkere, vochtige kamer, maar dit was allesbehalve waar. Deze nacht hebben we beiden zeer goed geslapen en zijn we beiden niet zeeziek geworden.

De volgende ochtend was fantastisch. Het was een sprookje dat in vervulling werd gebracht. Het prachtige weer en uitzicht zorgde voor een ontspannen, zalig en opgewekt gevoel. Om toch wat actie in dit moment te brengen, kregen we de mogelijkheid om voor een klein sommetje een andere grot te bezoeken. Deze keer voeren we per boot doorheen de rotsen. En ja, toch 2 van de 5 Hollanders lieten zien dat ze toch niet allemaal zo gierig zijn als men zegt. Ohja we zouden het bijna vergeten vermelden! Het was zoooooo jammer dat Deirdre en ik niet veel en vooral niet goed moppen kunnen vertellen want er zijn zowel in Frankrijk als in Nederland duizenden moppen over de Belgen! Daar zaten we dan… En uiteraard krijgen we hier in Vietnam wanneer men ons vraagt vanwaar we zijn, constant de aanleiding tot een politiek debat over de recente verkiezingen en bijhorende problematiek. Toch hier zeker niet aan ons besteed! We vertellen er enkel telkens bij dat wij vanuit het goede gedeelte van België komen… Maar nu even terug naar Halong Bay.. het uitzicht van die betalende grot die uitkwam op een filmdecor was onbeschrijfelijk mooi! Na een felle regenbui en het tientallen keer stilvallen van ons motorbootje (de techniek gaat hier achteruit denken we) gingen we ons weer vervoegen bij onze groep op de grote ‘piratenboot. Tegen 12h uur zat ons tweedaagse in Halong Bay er bijna op  en konden we lunchen in een restaurant waarna we opnieuw de bus namen op weg naar Hanoi. We zouden rond 16h aankomen in Hanoi waar we reeds om 18h met de slaapbus zouden vertrekken naar Sapa, maar door een ongeluk werd dit later en later en later... Het ongeluk is eigenlijk niet onbegrijpelijk wanneer je de Vietnamezen hier rond ziet rijden, maar wat wel opmerkelijk was is dat de twee rijvakken (elk in één richting) plots vervangen werden door maar liefst vier rijvakken in ééndezelfde richting. De bestuurders vinden het maar normaal om bij een ongeluk dan maar een eigen weg te zoeken door de file. Elke normale mens (lees niet Vietnamees) heeft onmiddellijk door dat dit enkel voor meer problemen zorgt! Uiteindelijk kwam er toch een einde aan deze ellende en zagen we doorheen de file de brokstukken van de kettingbotsing liggen. Op dat moment vreesden we al dat we onze nachtbus naar Sapa niet zouden halen omdat deze ons al om 18H zou ophalen aan ons hotel. Maar gelukkig liep alles nog goed af en waren we net op tijd in ons hotel. We zouden kunnen besluiten dat deze tweedaagse wonderbaarlijk mooi was, er een heel toffe sfeer was in de groep maar er van actie nog niet veel sprake was. De ideale aanzet voor een trektocht in de bergen van Sapa!

deirdreennele
deirdreennele on

Hey allemaal, wij proberen hier wat foto's te posten bij de verschillende verhalen maar het internet werkt heeeeel traag (eigenlijk niet dus) en we geven het op voor vandaag. Momenteel dus reeds 5 foto's van Halong Bay. Wordt vervolgd.

Groetjes!
Deirdre en Nele

"de oudjes" on

Het ziet er werkelijk prachig uit! Wat een belevenis! Ook de foto's zijn top en leuk om jullie nog eens te zien(al is het dan niet in het echt)
Op naar het reisverslag van sape!!

Nicky on

Gelieve niet meer zo'n leuke verhalen en wonderbaarlijke foto's te plaatsen alstublieft, deze eenzame thesisstudent krijgt een héél sterk jaloers gevoel hierdoor.
Blijf genieten hé meiden :) al lijkt mij dat geen probleem.
x

Add Comment