Dag 16 San Diego - Blythe
Jul 15, 2011
Aug 20, 2011
Afstand: 314 mile (505 km)
Vandaag weer lekker vroeg op om op pad te gaan naar Joshua Tree National Park. We staan op en douchen lekker. Uiteindelijk zijn we niet meer op tijd om alles al in de auto te doen en we gaan dus eerst maar ontbijten. Daarna brengen we al de bagage naar beneden en rijden de auto voor om alles in te laden. We gaan 9.15 uur op pad en moeten eigenlijk nog even tanken voordat we een flink stuk kunnen rijden. Als we Tomtom op de snelweg instellen op het dichtstbijzijnde tankstation, moeten we eerst weer een stuk terug en dan weer de snelweg af. We moeten bij het tankstation weer van te voren aangeven hoeveel we willen tanken en ik zeg dat ik voor $35,- wil tanken. Als ik ga tanken slaat de pomp af bij $33,-. Ik dacht al jammer van die 2 dollar maar ik weet het kleine beetje brandstof toch nog in de auto te krijgen. Onderweg stoppen we nog bij een groot terrein waar allerlei winkels zitten, waaronder ook een Wal-Mart. We rijden er naartoe en kopen eindelijk onze koelbox en zo als een echte Amerikaan een extra grote! Ook bij de Subway een broodje voor de lunch, beviel goed! Verder haal ik ook nog een koffie bij de Starbucks drive in! Het moet niet gekker worden.
We rijden snel via de highway naar Joshua Tree National Park. Het is onderweg best warm en we zetten de airco af en toe aan. Toch spettert het ook en zien we in de verte donkere wolken. Als we de plaats Joshua Tree inrijden gaan we meteen naar het visitor center en vragen daar wat informatie, een kaart en kopen een jaarpas voor alle parken. We rijden een flink stuk naar de ingang van het park en uiteindelijk komen we bij een slagboom en laten onze net gekochte jaarpas zien, we mogen door. Het is inmiddels rond enen en we hebben er 250 km opzitten. Door het park loopt een weg van ongeveer 100 km en we gaan als eerste naar de Hidden Valley, dit had de dame bij het visitor center ook aangeraden. Vlak na de ingang stoppen we al om even om ons heen te kijken. We zien de regen verderop uit de wolken komen. Alleen komt het nu onze kant op en kunnen we nog net in de auto springen voordat het over ons heen stort. We wachten even tot het ergste over is en rijden dan door. Bij de volgende stopplaats stoppen we weer en maken nu een mooie foto van ons samen met het nieuwe statief. Als we bij de vallei zijn, lopen we een rondje door de warmte en nemen wat foto's. Deze wandeling is 1 mile (1.6 km) en we doen er dan ook een half uur over. We gaan met bewolking lopen, maar het slechte weer trekt weg en aan het eind schijnt weer volop de zon.
We rijden daarna verder en stoppen nog bij de Barker Dam, waar vroeger de cowboys hun wateropslag hadden voor hun vee. Heel veel zin hebben we niet en lopen alleen naar het water toe. Als we wat vruchtbaardere grond gevonden hebben waar het water zou moeten zijn, zien we dat alles opgedroogd is. Op het plekje waar nog een heel klein beetje water is zitten allemaal wespen en we lopen weer terug naar de auto. Daar staat een toiletgebouw waarin 1 toilet staat en ze hebben eronder één donker gat gegraven waar je alles in moet laten vallen.
We rijden daarna naar het uitzichtpunt, Key views, en bekijken mooie bergen maar zien verder weinig. We rijden dus ook snel door richting de uitgang. Onderweg stoppen we nog een paar keer om wat borden te bekijken en om bij Skull Rock een foto te maken. Hierna moeten we nog een flink stuk rijden om aan de andere kant van het nationale park te komen. Al met al hebben we 6 uur in het park doorgebracht. Dit is inclusief rijden, wandelen, bezichtigen en foto’s maken. Als we om 19:00 uur ook daadwerkelijk het park uitrijden moeten we nog 110 km rijden naar de vele motels die in Blythe zitten. We rijden op een lekkere interstate met goed asfalt en mogen hier ook 70 m/h en zien onderweg in de verte bliksemflitsen naar de aarde slaan. Onderweg nog heerlijk de airco aan en Daisy begint het zelfs fris te krijgen en als we bij het motel aankomen denkt ze dat ze een vestje aanmoet. Als we de deur open doen krijgen we bijna een klap in het gezicht van de warmte, het moet nog minstens 30 graden zijn en de jongen bij de receptie bevestigd dat. Nu bijna 23:00 uur voelt het buiten nog steeds 30 graden en we zijn zo blij met de airco binnen en die draait dan ook overuren.

Een drukke dag voor jullie.
Gaat het zo als je tankt
dat je eerst moet betalen
en dan tanken?
Wat een uit gestrekte parken
daar trek je wel een dag voor uit.
Maar wel heel mooi.
Wat doe je met de koelbox daar laten?
Nou lekker verder genieten.
En veel plezier.
Jullie maken lange dagen, lijkt me best vermoeiend, maar het land is natuurlijk erg groot. Vreemde manier van tanken, je koopt op voorhand al een hoeveelheid benzine aan de pomp? Water is nu heel belangrijk, zelfs de wateropslag bij Barker Dam is opgedroogd en de wespen vechten om het laatste beetje ………, neem voldoende mee! Neem ons verder mee door die mooie natuur.
Lieve Martijn en Daisy, wat een prachtige natuurparken en wat een aparte bomen en planten. Het blijft voor ons erg leuk om jullie belevenissen zo te lezen en jullie mooie foto’s te zien. Volgens het plan dat jullie ons gaven is het tijdsverschil nu één uur minder, 8 uur. Klopt dat? Liefs Jolanda.
Weer leuke verhalen en leuke foto's. Vooral rare martijn onder de plant. Prachtige parken daar zeg! Heel veel plezier nog de komende tijd! Gr. Van iedereen uit France!