Costa Ricaaa
Aug 08, 2010
Jan 16, 2011
Onsdag 8 des.
første stopp i Costa Rica var Alajuela, en liten by som ligger 5 minutter fra flyplassen og som sånn sett passer som et stoppested for p komme seg videre i Costa Rica etter man har ankommet med fly. San Jose, hovedstaden, er visstnok en lite sjarmerende by så gadd vi ikke å dra innom der. vi kom frem på søndag, Chris & Caro fløy inn fra Quito i Ecuador og Silje kom hele veien fra Norge. det var så stas å få besøk av henne, litt frisk innpust i gruppa er ikke dumt etter våre 4 måneder oppå hverandre 24/7 ( prøv dem som tørr,. "the big love test" hehe ). vi bodde på et hotell som het Greeen DAy Inn, styrt av et koselig ektepar i 40 årene og deres tre pudler som dere kan se bilder fra her inne. de var veldig behjelpelige med råd og tips så det var to hyggelig netter. vi leide også bil der, som vi skal ha hele ferien her nede, og siden vi skal levere den der før vi flyr hjm igjen, så skal vi også bo en natt der den 19 desember også. bilen vår er en lekker 4-hjulstrekker (Mitsubishi Nativ, som man må ha her) dere kan se bilder av den også. koster ikke allverden, vi betaler 900 dollar for 15 dager inkl forsikring. kjempedeilig å kjøre rundt i eget tempo med 75 kg bagasje!
Mandagen i Alajuela brukte vi på å planlegge resten av reisen her borte, så da tok vi frem guidebok, kart og vin og hadde en lystig aften. vi bestemte oss for først å reise til Arenal vulkan, som er en aktiv vulkan ca 3 timers kjøring fra Alajuela, Monteverde som er en regison/ nasjonalapark av Cloudforest, og så derfra ut til stillehavskysten og tilbringe resten av tiden derfra. forhåpentligvis vil vil få mer sol der enn C+C haddde i karibien ;) Costa Riica sin kystinje er spekket med stender, klipper, regnskog og et ville bølger fra stillehavet ,så det blir nok stor stas. på tirsdag morgen pakket vi bilen å kjøre opp til vulkanen Arenal, og det var en vakker tur gjennom grønner åser, fjell og daler. Costa Rica er by far det mest utviklede landet vi har besøkt hitill (for uten Sør Afrika/ Buenos Aires etc) men hvertfall så er det deilig å farte rundt gjennom og til steder hvor ting er på stell! Det står i guideboken at hele befolkningen har tilgang på rent vann, 95% kan lese, skrive og helsevesenet har et tilbud til alle, så det ser "bedre ut" her (folk er bedre stilt) enn feks i Ecuador og Nicaragua. landet får hovedinntektene sine fra bananer, kaffe og turisme , og det bor ca 5 mill mennesker her, et lite land...
Turen opp til vulkanen gikk fint og vi fant et fint hotell, " vulkanresort" med utsikt rett mot asken! det var et fint område der man kunne gå alle mulige slags turer rundt om i skogen, til vulkanen, innsjø, varme kilder, fugletitting osv. Silje og Christine var også på en times ridetur i skogen, noe som var gøy for x-rytterende! guiden vår ble nok veldig glad når han skjønte at damene kunne ri på ordenlig, og vi fikk løpe litt med hestene på stier gjennom skogen og tråkker og elvebredder. det var virkelig selvom hestene ikke var i den beste formen og ble litt sliten, hehe! Caro brukte tuden til å gå rundt å ta bilder, så de fine naturbildene dere ser her inne har hennes signatur. vi skulle også være med på vulkantur kl 16-19 men skyene kom og ødela all morroa, så det ble avlyst. litt skuffende for visstnok kan man se glødende lava nedover fjellsiden på vukanen, og det hadde vi gledet oss til. men men vi så nå den på dagtid i strålende solskinn og inne hadde de fine bilder fra hvordan det kan se ut i mørket når lavaen lyser opp.. dagen ble avslutttet med middag på hotellet og to flasker vin. Mmmm
onsdag reiste vi videre til Monteverde og Cloudforest. turen tok tre timer, og mesteparten av tiden tilbrakte vi på dårlige veier med huller i bakken og max fart 25KMT. hei og hå, og takk gud for 4-hjulstrekker. det var ikke glatt eller gjørmete her idag, men allikevel kunne man riste løs både tenner og manke etter altformange mil på slike veier. vel fremme var det dog verdt det, vi bor i en landsby, Santa Elena som er 5 KM fra inngangen til nasjonalparken. her skal vi ikveld gå en evening walk og imorgen skal vi på Cannopy tour( henge i sele mellom trærne inne i regnskogen) samt på flere andre gåturer og se på mange fine dyr og blomster og innsekter. det blir spennende og vi gleder oss!
akkurat nå hviler vi litt på rommet før vi tar på hodelykt, goretexsko og regnjakke og bevger oss inn i mørket på jakter etter de dyrene som ikke sover om natten...
på fredag reiser vi videre til kysten, for soling bad og vannaktiviteter! må jo bli litt brun til man kommer hjem, kan jo håpe ;)
søndag 12 desember
fortsettelse fra sist: kveldsturen på jakt etter dyr i skogen var kjempefin. vi så tarantella, viper, bugs og trær så store at man kunne gjemme seg inni dem! vi så også racun og andre gnagere (tror de er det). dagen etterpå tok vi en buss opp til Monteverde Cloudforest og var med på cannopytur, vandret på hengebroer gjennom skogen og så på kollibrier. det var kjemepgøy på cannopytur, som bestod av 13 liner melllom trærne i skoen som man gled av gårde mellom, bundet fast til ved sele i livet. den lengste linen var på 1000m, ikke noe på de med høydeskrekk ! tilsammen så varte turen tre timer, det var mye flott utsikt. vi fikk også prøve å hoppe et fritt fall, men det var ikke på høyere enn 8 meter, men nok til å kjenne suget i magen! dessverre regnet det mye den dagen og skydekket lå tungt over skogen så vi så ikke så mye på vår bro-vandring gjennom Cloudforesten, men vi fikk da et par fine skogsbilder! en Cloudforest har ikke like stort mangfold som en regnskog feks, så vi så ikke noen fine blomster eller fugler i all salgs farger som de visstnok har her. det kan vi kanskje gjøre litt senere på turen i en annen nasjonalpark lenger sør! men de hadde et lite området dedikert til koliibrier, og det var flott. der kunne man stå å se på dem fra en meters avstand og knipse bilder og håpe at man har bra nok kamera til å få med seg et av derer titallstusen vingeslag! tros regn så var det en flott dag i Monteverde nasjonalpark!
på fredag reiste vi videre til Playa Del Coco som ligger på nordkysten av Costa Rica. det var med en lengsel etter sol og varme vi styrte bilen av retning av stillehavet! og hvilken lykke! her der det 30 grader og ikke en sky på himmelen! vi bor på en resort med alt av fasiliteter, og de fleste gjestene her er igien over 40, + oss! vel vi har en fin leillighet med panorama utsikt over havet, det ligger på en høyde over havet og vil man ikke bade i en av de tre bassengene kan man gå ned til stranden å legge seg. vi skal være her til mandag morgen, så det ble tre late dager i solen, akkurat hva vi trengte! på fredag prøvde C + C og dykke også, og det var kaldt. vi var spent på undervannslivet her i Costa Rica, men vi hadde lest at sikten var dårlig ( fra 3- 10 meter på denn tiden av året) og det var den også. masse plangton gjorde at vi knapt så et par meter foran oss, og med en temperatur som sank fra 25 til 22 i.l.a dykket gjorde det til en kald opplevelse. aldri før har vi dykket i så kaldt vann, det var ikke godt! men vi så kjempestore stingrays, masse pufferfish, blekksprut og murener, så det var gøy. men det blir ikke noe mer dykking her uten tørrdrakt!
imorgen på mandag reiser vi videre nedover Nicoya halvøya og derfra videre nedover stillehavskysten for mer sol og bad og opplevelser! dessverre er det bare 1,5 uke igjen av eventyret vårt, hvordan skal det gå med oss nå??? ;)
Søndag 19. desember
nå er vi i MAnuel Antonio som er en nasjonalpark som ligger lenger syd ved stillehavskysten. vi kom hit igår etter en dags kjøring fra Tamarindo, og her skal vi idag ta en tur i regnskogen med håp om å se noen aper, pappegøyer og andre søte dyr. akkurat nå sprutregner det så vi får se hva dagen bringer.. ikveld kjører vi hvertfall tilbake til Alajuela til hotellet vi sov på første natten her i Costa Rica (de med pudlene), det er ca en tre timers lang tur, og imorgen flyr C+C til New YOrk og Silje flyr hjem på tirsdag.
Denne siste uken tilbrakte vi i Tamarindo, hvor vi nøt solen og stranden. vi var der i 5 netter og bare kosa oss med soling, surfing og en dykketur. siden det var så fint vær der så valgte vi å være der så lenge, og det var deilig å finne roen. og noen ble ganske flinke til å surfe!
som sagt imorgen forlater vi 30 + og setter kursen mot NYC, det blir kaldt men det er spådd fint vær så sikkert gøy. verre er det med turen videre til OSL, den som bare var stinn av gryn og kunne fortsatt dette eventyret i evig tid.. for en opplevelse, for en vakker reise..det vil ta tid å fordøye alle intrykkene.. " hva har vært den beste opplevelsen"...? nesten umulig å svare på i dette sekund, men dykkingen i Asia var definitivt best og neste reise går garantert i den retning..måtte den tid komme fort!! Maldivene og Indonesia venter, sommerferie sommerferie hvor er du?...billittene er nok fort i boks, vi gleder oss allerede :)
takk og favel, håper dere har kost dere med bloggen vår så langt! legger sikkert ut noen flere bilder også! men tror ikke vi har internet i NYC så skriver vel ikke noe derfra.
God jul og så ses vi om noen dager :)
søndag 12 desember
Søndag 19. desember
God jul og så ses vi om noen dager :)