Chilling in Austin

Trip End Oct 11, 2010

Big Green Bus

Flag of United States  , Texas
Friday, September 24, 2010

In Austin bezoeken we kort het Visitors Center voor wat folders en een kaart van de stad, waarna we doorrijden naar Barton Springs. Barton Springs is een openlucht zwembad, waar we de middag doorbrengen met wat liggen aan het zwembad en vooral: bijkomen van de korte nacht na ons feest in New Orleans. Het is ook de plek om te douchen en daarna neem ik, samen met Maggs, Susha uit Rusland en Tom uit Australië, de bus naar de stad.

Maggs en ik lopen naar Mellow Johnny's Bike Shop: de thuisbasis van de wielrenner Lance Armstrong. Helaas blijkt Lance die ochtend naar Frankrijk vertrokken te zijn, dus een foto zit er niet in. We lopen weer richting centrum, drinken een smoothie op een terrasje en lopen even bij het Museum of the Weird binnen. "Keep Austin Weird" is een veelgebruikte tekst op stickers, t-shirts en andere souvenirs en slaat op een protestactie van de locale middenstand. Men bedoelt hiermee dat men grote bedrijven als Starbucks, MacDonalds, Wendy's en Burger King zoveel mogelijk wil weren uit de stad: dat soort bedrijven beschadigen het speciale karakter van de stad en ergens hebben ze hier zeker gelijk in. De eerdere grote steden die we bezochten, New Orleans daargelaten, waren overspoeld met deze ketens. Locale middenstand wordt volledig weggeconcurreerd en probeer dan nog maar eens koffie te vinden als je niet van Starbucks houdt...
We komen in Austin een Coyote Ugly tegen en besluiten voor de grap eens naar binnen te lopen. En, net als in de film, dansen de meiden op de bar, worden de bodyshots ook daadwerkelijk van de buik gedronken en is de show die opgevoerd wordt een belevenis op zich.
We nemen nog ergens iets te eten en zijn op tijd terug bij de bus, net als veel van de anderen. Na het nachtleven van New Orleans voelt het, hoewel levendige, Austin die avond wat tam aan en vinden de meesten het wel mooi geweest.
Opnieuw hebben we een nachtrit voor de boeg en kruip is vermoeid is mijn alweer vertrouwde bagagerek.