Kashan – ósmy cud swiata ;)
Apr 24, 2009
Jan 25, 2012
Pelni obaw jechalismy do kolejnej super atrakcyjnej miejscowosci – Kashan. Juz troche oswoilismy sie z tym, ze trzeba inna miarke przykladac do Iranu niz np do Turcji, ze budynki-zabytki sa mniej okazale, ale po dojechaniu na miejsce znowu sie rozczarowalismy. Miasto przypominalo nasze prowincjonalne miasteczka, tylko zabudowa byla biedniejsza, niektore atrakcje (jak historical houses po prostu przegapilismy, bo nie za bardzo sie wyroznialy) inne jak Fin Garden czyli ogrody jakiegos tam szacha obejrzelismy i utkwily nam w pamieci, bo uratowaly nas toaletą :P. Moze z racji tego, ze jednak bardziej lubimy atrakcje przyrodnicze jakos totalnie te iranskie zabytki do nas nie docieraja. Jedynie co ratuje ten kraj w naszych oczach to niewykle mili i pomocni ludzie, np w Kashanie pewien starszy Pan najpierw dal nam bilety na autobus, potem jeszcze pobiegl kupic dla nas opalana kolbe kukurydzy i o malo nie spoznil sie przez to na autobus.
Jako ze mielismy juz nagrana miejscowke w Esfahanie, nastepnego dnia wypalilismy z tego „przepieknego” miasta z samego rana :D.
Update: Fotki
Update: Fotki