Drie weken naar de Chinees

What I did
Inpakken en wegwezen

Flag of Netherlands  , Limburg,
Saturday, July 16, 2011

Een maand geleden wist ik nog niet beter dan dat onze zomervakantie zou gaan bestaan uit terrasjes pikken in een paar leuke steden zoals the usual suspects Maastricht, Aken en Luik. Maar op een druilerige zondag in juni zag ik op internet dat Emirates voor een redelijke prijs naar Beijing vloog. Lucy en ik hadden al eerder tegen elkaar gezegd dat we nog eens naar China wilden. Maar de afgelopen jaren waren we al in Thailand, Cambodja en India geweest, dus het lag niet voor de hand nu weer een verre Aziëreis te maken. Maar kennelijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan.  Dus hebben we weer visa aangevraagd, de koffers ingepakt en het gras gemaaid zodat het huis er een paar weken keurig bij ligt. Deze keer zijn we gezegend met G. die bereid is drie weken op huis plus bijbehorende kat te passen.
Hij brengt ons ook nog naar het station in Herzogenrath, waar we de trein nemen naar vliegveld Düsseldorf, dat op deze zaterdag als Dreh- und Angelpunkt functioneert voor honderdduizend vakantiegangers uit het grensgebied.
China is een intrigerend land, niet alleen omdat het heel aardig het communisme met het kapitalisme weet te verenigen, maar ook omdat het aan de andere kant van de wereld ligt. Ik zou bijna zeggen: aan de verkeerde kant, maar dat mag natuurlijk niet van de meelezende censoren.
 Ik ben benieuwd wat we er zullen aantreffen.
Add Comment