Suva ja Uprising

Trip End Mar 13, 2008

Uprising resort

Flag of Fiji  ,
Sunday, February 10, 2008

See oli tõeliselt chill päev.
Magasime kaua (st juba 6-ni J) ja veetsime hommikupooliku Uprising resortis rannamõnusid nautides.
Poolest päevast otsustasime teha väljasõitu ca 50 km kaugusel asuvasse pealinna Suvasse. Meiega liitus ka Heilikki, kes oli meile mõnusaks giidiks ning viis meid India söögikohta rotisid sööma (roti on midagi lavashi ja pannkoogi vahepealset, millesse keeratakse erinevaid lihasid või juurviljasegusid). Kõik oli äärmiselt vürtsine, aga täitsa maitsev ja omamoodi.
Tagasiteel arvasime, et kuna pole veel päris pime, läheme vaatame ka ühte ilusat koske, mis asus meie hotellist "tsipake" sisemaale sõita. Võtsime siis oma rendi-Toyotsiga tuurid sisse ja hakkasime vaikselt mäkke ronima - ja no oli see alles tee J
Kui me Leitti ja Margusega kunagi Filipiinidel Mindoro saarel ühe Toyotsiga ringi tuuritasime, kimasime läbi mägiojade ja teed olid päris hullud - nimetasime Toyotsi tol korral ümber scuba-Toyotaks (ehk siis vajadusel sõidab ka vee all J). Nüüd sai meie pisikesest Corollast tõsine WRC-Toyots. Tee oli kaetud suurte lahtiste kividega ja kulges üsna radikaalseid tõuse ja languseid pidi, samas pidevalt vaikselt ülesmäge tõustes. Agur oli roolis ja hoolimata tagapingi pidevast kiljumisest jõudsime me päris kaugele - mägede tippu, kus meid tervitas maaliline vikerkaar. Siis aga leidsime, et hakkab juba hämarduma ja hea, kui terve autoga mäest alla jõuame - edasiminek tundus üsna mõtetu. Me ei teadnud täpselt, kui kaugel see kosk on ja isegi kui me oleks sinnani jõudnud, oleks selleks ajaks juba pime olnud. Igatahes oli päris adrenaliinirohke õhtu ja meie mehed autoroolis olid teenitult "gorjatshije estonskie barnij". Järgmisel hommikul tervitas meid Heilikki peretütar lausega, et "aa, teie olete siis need eestlased, kes käisid väikese Toyotaga koske vaatamas"...